Besplatne radionice upotrebe cvijeća u kuharstvu i kreativnog aranžiranja cvijeća, predstavljene su jučer na vodičkom učilištu Izvor znanja u sklopu 12. tjedna cjeloživotnog učenja.
Delicije koje su se našle na stolu su vrlo brzo nestale, a o njihovoj ljepoti, kako izgleda, tako i okusa, ne treba puno pričati kad iza njih stoje ruke velemajstorice Duške Zaninović – Duki. Uz znanje koje je neusmljivo potrebno ono što nadasve krasi njezina jela je mašta koja ih je učinila neodoljivima, piše InfoVodice.
Kolač od lavande sa čokoladom i cimetom, pura sa smeđim maslacem i aromom kadulje, tuna s ukiseljenim motarom… samo su neka od jela koja su se našla na stolu.
U sklopu radionica je sudjelovala i gospođa Blanša Videk, šefica kuhinje u poznatom restoranu ‘Peškarija’, u kojem polaznici Učilišta Izvor znanja izvode praktičnu nastavu i pri dodjeli svjedodžbi imaju svečanu večeru.
Divna Stančić je svu ljepotu jela upotpunila svojim cvjetnim kreacijama. Bilo prirodno ili umjetno cvijeće nema velike razlike kada su njene kreacije u pitanju.
– Bavim se aranžiranjem cvijeća u slobodno vrijeme i uz osnove koje sam stekla na tečaju, sve ostalo dolazi iz mašte – rekla je Stančić za InfoVodice.
I jedna i druga radionica primjer su kako se ulaganja u vlastita znanja i vještine uvijek isplate te kako za učenje nikad nije kasno.
(FOTO: InfoVodice)