Više

    Županijska skupština kao u režiji Stanleyja Kubricka. Bijelo, cigare, mito i pileći mozgovi…

     

    Županijska skupština pretvorila se danas u lošu i prostu kopiju Hrvatskog sabora budući da su vijećnici na dijelu sjednice koji se zove ‘Vijećnička pitanja’ postavljali pitanja, ali i replicirali. Što, pak, u statutu Županijske skupštine ne postoji. Većina napada svela se ovoga puta na predsjednika Skupštine i šefa županijskog HDZ-a, Nediljka Dujića, koji je stalno bio u verbalnom sukobu s Danijelom Lasanom Zorobabelom s Nezavisne liste Stipe Petrine i, uobičajeno, Stipom Petrinom.

    ACI pljačka Grad Vodice smiješno malom naknadom, a sa 16 tisuća kuna financira HNK Šibenik, krenuo je Lasan Zorobabel s primjedbom ispred županijskih vijećnika. Onda je krenuo rafalnom paljbom prema Dujiću.

    – U Šibenskom listu piše da je Dujić zaslužan za dolazak i povratak jakih sponzora poput ACI-ja i Nacionalnog parka Krka. Evo vidimo da je Dujić u narančastoj boji, ali ja bih volio da oni koji pljačkaju Vodice financiraju dječji vrtić i školu. Pa kad ćemo više riješiti problem škole u Vodicama koja je prebukirana – upitao je Lasan Zorobabel.

    Dujiću je, istaknuo je odmah, bilo iznimno drago što je postavljeno to pitanje…

    – Nisam to radio kao predsjednik HDZ-a, nego kao čovjek kao lobira za Šibensko-kninsku županiju. Smatram da je to normalno, ne samo za HNK Šibenik, već i za vaterpolo, košarku… Mislim da Krka ima dobre prihode i uvjeren sam da treba financirati društvene sadržaje. ACI se dijelom sredstava treba uključiti u potporu bilo kome, a ja ću uvijek pomoći bilo kome. Puno godina ACI ubire sredstva u našoj županiji, red je da nešto vrati u društvo, tamo gdje to i ubire. I za iduću godinu lobiram kod svih mogućih da taj šport zadržimo barem na minimumu koji možemo zadržati – poručio je Dujić.

    Pljačka Vodica?

    Nemam ništa protiv da se u sport ulaže, replicirao je Lasan Zorobabel, premda replike ne postoje u Županijskoj skupštini. No nastavio je i pitao hoće li se Dujić angažirati za revidiranje ugovora od ACI-ja koji su, prema njegovim riječima, zaista smiješni.

    – Tražim da mi se dozvoli uvid u sve ugovore između ACI-ja i Županije. Uz aneks su trebali izgraditi do 2004. godine i jedan gat za Vodičane, ali nisu. Hoće li se Županija zauzeti da se Vodice ne pljačkaju. Vodička riva nije ni srpska ni hrvatska – ispalio je županijski vijećnik iz Vodica, koji se hvali kako je bio hrvatski branitelj.

    – Bili ste predsjednik Gradskog vijeća kada smo rješavali problem s ACI-jem oko ograđivanja pristupa. Vi i bivša gradonačelnica ste svjedoci da smo se vrlo aktivno angažirali i rekli da je to nedopustivo. Podržavam da aktivno i transparentno znamo tko je koncesionar. Inače, vodička riva je vodička, a ujedno i hrvatska – odgovorio mu je Dujić.

    Uključio se u raspravu i župan Goran Pauk te objasnio da koncesijsku naknadu određuje Vlada.

    – Riječ je o državnoj marini i prihod od koncesije ide trećina Državi, trećina Gradu, trećina Županiji. Nema ugovora između ACI-ja i Županije, ali postoji dogovor s vodičkom gradskom upravom o rješavanju lukobrana i povratu dijela marine – pojasnio je Pauk te dodao da je postupak u tijeku što se tiče Osnovne škole Vodice.

    Lasan Zorobabel je pozvao ministra prometa, pomorstva i veza Olega Butkovića da se očituje o ugovoru ACI-ja u Vodicama.

    I Stanley Kubrick se pojavio na sjednici 

    Uključio se tada Petrina koji se obratio Dujiću koji je rekao da u nogometnom klubu Šibenik nije ništa ispod žita. A dokaz tome je, kaže, spis koji se čuva od vremena kada je sadašnji župan bio načelnik policije. Vođena je istraga u kojoj je pisalo da ‘svi putevi vode prema…’, aludirao je Petrina na Pauka.

    – A onda je ušao Stanley Kubrick – sarkastično je dobacio Pauk.

    Petrina se tada dotaknuo slučaja o mitu i korupciji u službi za ‘bijelo’ i cigare koje koštaju 560 kuna. Naravno, opet je Pauk bio meta. Rekao je kako je osobno dao mito da općinska firma dobije koncesiju za ono što je lučko područje.

    – Dao sam 30 tisuća eura. Ova županija je u raljama institucionalno organiziranog kriminala. Svi su povezani pa i Općinsko državno odvjetništvo. Bio sam s posrednikom koji je uzeo 30 tisuća eura, ODO šuti jer se tamo napreduje po onome koliko se kriminala prikriva. Ista je stvar u Policijskoj upravi. Gospodine Dujiću, nije problem što netko daje donacije. Ali je pitanje odakle te donacije idu i kome idu. Prije nekoliko dana dobio sam sudsku presudu u svoju korist jer sam tvrdio da  je netko dobio 15 iljada od posrednika, od mene osobno 15 iljada eura. Ovako se dijelio novac, 17 iljada je uzeo posrednik, a 13 je išlo klubu na Šubićevcu. A protiv mene je išla kaznena prijava radi lažnog prijavljivanja korupcije – otkrio je Petrina koji je dodao da iza svake prljave radnje stoji imenom i prezimenom župan Goran Pauk.

    Vi pileći mozgovi…

    Dujić je potom upitao Petrinu zašto Općina Primošten financira Ženski košarkaški klub Šibenik? Koji su motivi…

    – Gospodine Dujić, vi ste briljantni. Mi financiramo i košarkaški, rukometni, i šahovski klub. Uzeli smo vam i Školu košarke Dražen Petrović. Jedan je jedini motiv. Radimo to da vam ukažemo, zakržljalim pilećim mozgovima, koji milijardu godina ne mogu doći do kokošjeg mozga, kako Općina Primošten ima na računu 11 milijuna kuna, što je 60 posto od ukupnog godišnjeg proračuna. A radi bandita i četnika hrvatske nacionalnosti koji vode ovu Županiju imamo 310 milijuna proračunske rezerve – počeo je vikati Petrina.

    – Da ima država 70 posto tako, gdje bismo bili!? Vi bi svi bili milijunaši, vi pileći mozgovi – iznervirano je poručio Petrina.

    Dujić mu je odgovorio da mu je žao što ga je izbacio iz takta.

    – Nisam htio – rekao je šef Skupštine.

    Na kraju je Petrinina vijećnica Iris Ukić Kotarac naglasila da postoji desetak HDZ-ova.

    – Pauk ne zna šta radi Dujić i obrnuto, Dulibić ne zna što radi Pauk, Pauk što Dulibić, Burić što Pauk – zaključila je Ukić Kotarac.

    A tada je uz negodovanje oporbe Dujić zaključio ‘Vijećnička pitanja’ jer je prošlo sat vremena…

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Danas moguća kiša, a na obali će prema...

    Subota će biti umjereno do pretežno oblačna, mjestimice s kišom. Pljuskovi i grmljavina najvjerojatniji su na sjevernom Jadranu, a u višem gorju očekuje se...

    Sabrina Buljubašić, nova direktorica HNK Šibenika: ‘Osjeti se...

    Nakon što je dan ranije sa Šubićevca stigla vijest kako je Sabrina Buljubašić postala direktorica kluba, u petak je ta 35-godišnja sportska pravnica i...

    Škola i DVD Drniš udružili snage: Uređenje igrališta...

    U organizaciji Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog i uz pomoć DVD-a Drniš, uređeno je školsko igralište. Inače, igralište je prije dvije godine Šibensko-kninska županija neformalno...

    ‘OPÉRA FRANÇAIS’ – novi glazbeni projekt Nere Gojanović...

    Mezzosopranistica Nera Gojanović i pijanistica Gordana Pavić u utorak, 23. travnja u 20 sati u kazališnom foajeu izvest će koncertni program pod nazivom 'Opéra...

    NAJNOVIJE

    Danas moguća kiša, a na obali će prema večeri jačati bura

    Subota će biti umjereno do pretežno oblačna, mjestimice s kišom. Pljuskovi i grmljavina najvjerojatniji su na sjevernom Jadranu, a u višem gorju očekuje se...

    Sabrina Buljubašić, nova direktorica HNK Šibenika: ‘Osjeti se pozitivna atmosfera od ureda do travnjaka, sportski cilj je jasan’

    Nakon što je dan ranije sa Šubićevca stigla vijest kako je Sabrina Buljubašić postala direktorica kluba, u petak je ta 35-godišnja sportska pravnica i...

    Škola i DVD Drniš udružili snage: Uređenje igrališta OŠ Antuna Mihanovića Petropoljskog

    U organizaciji Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog i uz pomoć DVD-a Drniš, uređeno je školsko igralište. Inače, igralište je prije dvije godine Šibensko-kninska županija neformalno...

    ‘OPÉRA FRANÇAIS’ – novi glazbeni projekt Nere Gojanović i Gordane Pavić

    Mezzosopranistica Nera Gojanović i pijanistica Gordana Pavić u utorak, 23. travnja u 20 sati u kazališnom foajeu izvest će koncertni program pod nazivom 'Opéra...