Ministar Pavić na potpisivanju ugovora: Vodice i ‘Mladi u EU’ dobili gotovo 3,7 milijuna kuna za zapošljavanje žena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Udruga mladih ‘Mladi u Europskoj uniji’ i Grad Vodice osigurali su gotovo 3,7 milijuna kuna za svoje projekte u sklopu programa ‘Zaželi – program zapošljavanja žena’, a s ostalim korisnicima bespovratnih sredstava potpisat će ugovore u Vodicama ovog ponedjeljka.

Na potpisivanju ugovora sudjelovat će i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, te ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.

Podsjetimo, na program ‘Zaželi’ mogle su se prijaviti jedinice lokalne i područne samouprave i neprofitne organizacije, a provodit će ga u trajanju od 30 mjeseci. Namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice.

Zahvaljujući tom pozivu na području čitave Hrvatske planira se zaposliti  gotovo tri tisuće žena koje će raditi na poslovima potpore i podrške te brige za gotovo 12 tisuća starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama. Projekti će se provoditi u teško dostupnim područjima te u onim područjima u kojima je stopa nezaposlenosti i stopa dugotrajne nezaposlenosti viša od hrvatskog prosjeka.


Pratite nas i na društvenim mrežama: