Ako si u potrazi za brzim i jednostavnim desertom, a pritom obožavaš Kinder bueno i cheesecake, ovaj recept će te itekako razveseliti. Pretpostavljaš, riječ je o čokoladnoj verziji klasičnog cheseecakea na kojega će malo tko ostati ravnodušan. U nastavku teksta pronađi recept i već ovaj vikend razveseli svoje ukućane ovom odličnom poslasticom.
Za koru:
- 300 g plazma keksa (ili petit beure)
- 180 g maslaca
Za kremu:
- 700 g krem sira
- 500 ml slatkog vrhnja
- 2 kremfixa
- 100 g čokolade za kuhanje
- 150 g šećera u prahu
- 1 želatina fix
- 8 prutića Kinder bueno čokoladice
Odličnu koru koja se ne peče dobit ćeš tako da mljevene kekse pomiješaš s otopljenim maslacem i dobivenom kompaktnom smjesom ravnomjerno prekriješ dno kalupa za torte (preporučeni promjer je 24 centimetara).
Za pripremu kreme potrebno je izmiksati sir s polovicom šećera, a drugu polovicu dodati smjesi od slatkog vrhnja (koje si prethodno istukla) i kremfixa.
Otopi čokoladu i pomiješaj je s komadićima sitno nasjeckanog Kinder buena. Sve zajedno dodaj u smjesu od sira i šećera. U sve to dodaj i želatinu fix kako bi se smjesa dovoljno dobro stegnula, a potom pomiješaj tučeno slatko vrhnje.
Dobivenu kremu prelij preko kore pa sve zajedno stavi u hladnjak na hlađenje.
Svoj čokoladni cheesecake možeš ukrasiti po želji. Mi ti preporučujemo topljenu ili naribanu čokoladu, šlag i neizostavne kockice Kinder buena, piše Miss7.