Poznati talijanski trgovački lanac ‘Eurospin’ u Hrvatskoj traži radnike, građevinska zemljišta te komercijalne nekretnine s parkingom u gradovima s više od 10 tisuća stanovnika, piše Večernji List, što bi moglo značiti da je i Šibenik potencijalni kandidat za njihov dolazak.

Specijaliziran za diskontnu prodaju prehrambenih proizvoda i svakodnevnu kupnju, Eurospin se od ostalih takmaca u Europi razlikuje po tome da prodaje isključivo svoje robne marke. U njegovim trgovinama nema klasičnih brendova koji se nalaze u ostalim trgovačkim lancima, već samo oni koje je njegov tim plasirao putem mreže odabranih partnera.

Već 2000. prvi su u Italiji u tom segmentu po broju prodajnih mjesta, prometu i broju kupaca, a sada žele postati najznačajniji i u ostatku Europe. Više od 1000 trgovina do 2015. grupaciji sa šest povezanih društava omogućilo je da se lakše bavi, ne samo najnaseljenijim područjima na tržištima na kojima posluje, nego i malim općinama ili ruralnim područjima gdje je obično ponuda siromašnija. Iz tvrtke ističu kako su već 2016. brojili 10 milijuna kupaca, a svoj koncept ‘pametne kupnje’ namjeravaju širiti u svim europskim zemljama koje pokazuju visoki potencijal rasta.

Cijeli tekst možete pročitati na linku Vecernji List

(FOTO:Arhiva /Ilustracija)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.