Grad Drniš pozvao je sugrađane zainteresirane za rješavanje stambenog pitanja kroz program poticane stanogradnje da popune anketni upitnik i dostave ga gradskom Odjelu za prostorno uređenje,graditeljstvo, komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša do 13. prosinca. Svi građani s prebivalištem na području Grada Drniša mogu odabrati jedan od tri modela POS-a, odnosno, kupnju stana, gradnju obiteljske kuće ili kupnju građevinskog materijala. Ovisno o odazivu i rezultatima dobivenim provođenjem ankete bit će donesena odluka o eventualnoj izgradnji POS-ovih stanova na području Grada Drniša.

– U ovom trenutku teško je precizirati koliko bi obitelji moglo biti zainteresirano za ovakav model rješavanja stambenog problema, ali postoji lista čekanja kod Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje na kojoj su popisane osobe zainteresirane za dodjelu državnog stana. Kako u Drnišu nema slobodnih državnih stanova, sukladno novom zakonu koji je dao mogućnost međuresorne suradnje dio potreba za stanovima mogli bi rješavati kroz POS pa bi tako i dio ljudi koji su se javili za dodjelu državnih stanova na taj način mogao doći do stana ili kuće, kazao nam je Josip Begonja, gradonačelnik Drniša.

josip begonja

Uz mogućnost provedbe programa Poticane stanogradnje, Grad Drniš pripremio je i vlastiti program kroz koji je za sljedeću godinu osigurao pola milijuna kuna kojima bi pomogli mladim obiteljima u izgradnji doma.

– Taj naš program provodit će se kroz četiri mjere. Novcem iz proračuna pomoći ćemo u kupnji građevinskog zemljišta ili kupnji stana ili kuće. Također je predviđena i mogućnost sufinanciranja nadogradnje postojećih objekata u kojima mlade obitelji žive te ukoliko već imaju u vlasništvu parcelu gradskim novcem sufinancirali bi im izgradnju kuće. Odlučili smo izdvojiti 500 tisuća kuna i na taj način pomoći mladim obiteljima jer je manje vjerojatno da će se mladi odlučiti na odlazak kada imaju kvalitetno rješeno stambeno pitanje, zaključuje Begonja.

Pokažu li građani dovoljno zanimanje za izgradnju stanova iz projekta Poticane stanogradnje i dođe li do realizacije, Grad Drniš ima u vlasništvu zemljište i spreman je ponuditi 2.500 četvornih metara u građevinskoj zoni Pazarište.

Obrazac anketnog upitnika može se preuzeti na Internet stranici Grada Drniša ili u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša svaki radni dan od 8 do 14 sati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.