Produljen je rok za predaju ponuda za izvođenje radova na tvrđavi sv. Ivana do 10. siječnja sljedeće godine. To se dogodilo zbog složenosti predmeta nabave i velikog broja upita za pojašnjenjem natječajne dokumentacije, priopćeno je danas iz uprave Grada Šibenika.

Podsjetimo, Grad je početkom studenog objavio postupak javne nabave, a njezina procijenjena vrijednost iznosi oko 27 milijuna kuna, dok je rok za završetak radova godinu i pol dana.

Obnovom tvrđave bila bi opremljena i njezina dva dijela, sjeverni, takozvana ‘Kiješta’ i južni dio zvan ‘Zvijezda’. Također bi bili obnovljeni i bedemi te bi bili uvedeni novi sadržaji, atrakcije i proizvodi, a sve to na ukupnoj površini nešto manjoj od 19 tisuća metara kvadratnih.

U podnožju sjevernog obrambenog bedema posjetitelji će moći uživati u gastro-vizualnom konceptu. Uz pomoć tehnike 3D video-mappinga na zidinama tvrđave prikazivat će se sadržaji koji će stvarati optičke iluzije i dojam kretanja statičnih objekata.

Na tvrđavi će se smjestiti i Edukativni kampus opremljen pametnim interaktivnim učionicama i prezentacijskom prostorom. On će osigurati i kvalitetan smještaj s pratećim tematskim prostorima koji će uvelike pridonijeti produljenju turističke sezone i dužem boravku posjetitelja u Šibeniku.

Čini se da ćemo još pričekati sv. Ivana. I to zbog ‘gluhih telefona’ i preskupih bagera

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.