Topla pita u kojoj možete uživati bez grižnje savjesti? Zvuči gotovo nemoguće, ali pronašli smo zdravu verziju te pite, isprobali je i sada vama prenosimo odličan recept. Potrebno vam je svega 10 minuta pripreme i pola sata pečenja, i vaša pita sa sirom i špinatom je spremna za posluživanje.

U nastavku vam donosimo način pripreme, a možete birati hoćete li raditi zdraviju verziju ili onu klasičnu.

Oko 300 grama očišćenog špinata ili blitve dobro operite i nasjeckajte na manje komadiće.

Izmiješajte dva jaja, 200 grama svježeg ili posnog sira, 50 grama kiselog vrhnja ili grčkog jogurta, jedan i pol decilitar jogurta, jedan decilitar mlijeka, jednu šalicu kukuruznog brašna, pola praška za pecivo, četiri žlice maslinovog ulja i soli po želji. U smjesu potom dodati nasjeskani špinat.

Podlogu za pečenje premazati maslacem ili kokosovim uljem, nanijeti tanki sloj kukuruznog brašna ili jednostavno staviti papir za pečenje na podlogu i izliti smjesu.

Pecite na 200 stupnjeva otprilike pola sata, zavisno o jačini pećnice.

Dobar tek!

Coolinarika
Coolinarika

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.