Uskrs uskoro kuca na vrata, a vi ste možda još uvijek u nedoumici kako se pripremiti, što skuhati te kako uljepšati sebi i vašim bližnjima taj najveći blagdan katolika. Kako bi i jaja bila posebna na taj dan, pronašli smo za vas ideju kako napraviti čarobna, kristalna jaja. I to sa samo jednim sastojkom – crnim vinom.
Za tu vrlo jednostavnu pripremu potrebna su vam bijela jaja te šest ili više decilitara crnog vina, po mogućnosti domaćeg.
Jaja sobne temperature treba složiti u odgovarajuću posudu i to s debljim dnom kako jaja ne bi pukla pri kuhanju. Nalijte jaja crnim vinom da ih skroz pokrije te ostaviti da odstoji 10 minuta.
Potom stavite na laganu vatru posudu s vinom i jajima pa pustite da se vino zagrije do vrenja te kuhajte jaja još petnaestak minuta. Kada su gotova, skloniti sve s vatre, poklopite i ostavite nekoliko sati ili preko noći i pustite da se na jaja uhvate kristalići iz vina.
Za kraj, jaja pažljivo izvadite iz vina pa ih osušite na kuhinjskom papiru. Ne trebate ih mazati jer trebaju ostati mat, u protivnom će se kristalići skinuti.
FOTO: Ilustracija/ Arhiva