Više

    Donosimo recept za najkremastiju tortu od jagoda

     

    Torta koja se sastoji od slasne, lagane kreme i piškota zove se šarlota, a kad joj dodate zrele, mirisne jagode onda se zove šarlota s jagodama. Ma kako god da se zove, od ovih divnih sastojaka može biti samo jako ukusna i lijepa.

    S prvim toplim danima posežemo i za laganijim, prozračnijim desertima, baš kao što je ova ljepotica satkana od piškota, kreme s jogurtom i mascarpone sirom i divnih, zrelih jagoda.

    Jagode u desertima pun su pogodak, svojim okusom, mirisom, ali i izgledom obogate baš svaku kremu i svaki biskvit. U kombinaciji sa sirom jagode su već svima dobro poznate, probajte ih i u ovoj elegantnoj verziji s piškotama i jogurtom.

    Sastojci:
    (za kalup promjera 26 cm)

    500 g jagoda
    400 g piškota
    200 ml mlijeka
    1 vanilin šećer

    Za kremu:
    200 ml slatkog vrhnja
    600 ml čvrstog jogurta
    150 g mascarpone sira
    2 vanilin šećera
    150 g šećera u prahu
    2 vrećice želatine
    10 žlica vode

    Priprema:

    1. Želatinu stavite u zdjelicu, pomiješajte je s vodom i pustite da nabubri.

    2. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag, umiješajte šećer u prahu, vanilin šećer, jogurt i mascarpone pa sve dobro izmiješajte.

    3. Zagrijte nabubrenu želatinu dok se ne otopi pa je polako umiksajte u pripremljenu kremu.

    4. Izvadite piškote pa im jedan kraj odrežite na visinu kalupa u koji ćete slagati tortu. Samo ih kratko, s jedne strane umočite u mlijeko koje ste izmiješali s vanilin šećerom pa ih složite jednu do druge uz rub kalupa za tortu.

    5. Piškote položite i na dno kalupa.

    6. Polovicu kreme nanesite na piškote, dodajte red na ploške narezanih jagoda pa po jagodama složite red piškota namočenih u mlijeko. Preko piškota rasporedite preostalu kremu pa stavite tortu u hladnjak da se dobro ohladi (najmanje 6 sati, najbolje preko noći).

    7. Ukrasite površinu torte cijelim ili po pola prerezanim jagodama te listićima metvice.

    Izvor: Zadovoljna.hr

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Gradu Drnišu odobren projekt SUSTOUR

    Projekt SUSTOUR – 'Sustainable tourism for local development', koji je Grad Drniš kao vodeći partner prijavio na 1. poziv u okviru programa Interreg VI-A...

    Gradu Šibeniku ponovno uručen certifikat ‘Grad za mlade’

    Grad Šibenik će i u narednom razdoblju, odnosno od 2024. do 2027., nositi prestižni certifikat 'Grad za mlade', a jučer je u Zagrebu održana...

    Delegacija iz Albanije posjetila zonu Podi, CGO Bikarac...

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem, koje od srijedi boravi u službenom posjetu gradu Šibeniku, obišlo je danas Poduzetničku zonu...

    U Trokutu održana završna konferencija i predstavljanje rezultata...

    Provedenim projektom je u sedam šibenskih osnovnih škola djeci omogućeno sudjelovanje u STEM projektima, a njihovim učiteljima dodatno obrazovanje koje će i dalje primjenjivati...

    NAJNOVIJE

    Gradu Drnišu odobren projekt SUSTOUR

    Projekt SUSTOUR – 'Sustainable tourism for local development', koji je Grad Drniš kao vodeći partner prijavio na 1. poziv u okviru programa Interreg VI-A...

    Gradu Šibeniku ponovno uručen certifikat ‘Grad za mlade’

    Grad Šibenik će i u narednom razdoblju, odnosno od 2024. do 2027., nositi prestižni certifikat 'Grad za mlade', a jučer je u Zagrebu održana...

    Delegacija iz Albanije posjetila zonu Podi, CGO Bikarac i Centar za nove tehnologije Trokut

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem, koje od srijedi boravi u službenom posjetu gradu Šibeniku, obišlo je danas Poduzetničku zonu...

    U Trokutu održana završna konferencija i predstavljanje rezultata projekta ‘Regionalni znanstveni centar – RaSTEM Šibenik’

    Provedenim projektom je u sedam šibenskih osnovnih škola djeci omogućeno sudjelovanje u STEM projektima, a njihovim učiteljima dodatno obrazovanje koje će i dalje primjenjivati...