U slasnoj i ukusnoj pizzi uživaju i veliki i mali. Iako je nepravedno svrstavaju među brzu hranu, ona može biti itekako zdrava i zanimljiva grickalica. Ako vi i vaši najbliži guštate u ovom jelu, donosimo odličan i domišljat recept za “lažnu” pizzu gotovu u tren oka.

Sastojci za falšu pizzu
– lisnato tijesto
– sir (mozzarella ili neki drugi po želji)
– pasirana rajčica u tetrapaku
– papir za pečenje

Priprema:
1. Dva lisnata tijesto raširite i izvaljajte na debljinu od nekoliko milimetara te ih stavite jedno na drugo na lim za pečenje na kojem je već postavljen papir.

2. Tijesto stavite jedno na drugo te ih poklopite tanjurom (s unutarnjom stranom prema tijestu). Tanjur služi kao šablona, piše portal Zadovoljna.

3. Nožem napravite krug oko tanjura te odrežite, uklonite višak tijesta i dobit ćete dva kruga.

4. Maknite tanjur i na donje tijesto namažite mješavinu rajčice i bosiljka, dodajte i sir i poklopite drugim krugom od tijesta.

5. Sredinu kruga lagano pritisnite čašom okrenutom prema dolje te nožem razrežite tijesto od čaše do kraja, kao da režete pizzu na kriške.

6. Potom svaku krišku uhvatite za kraj i  okrenite dva puta oko svoje osi.

7. Pizzu pecite ne 200 stupnjeva oko 20 do 25 minuta, odnosno dok tijesto ne dobije zlatnožutu boju.

Savjet:

Prije nego što pizzu stavite u pećnicu, premažite tijesto sirovim jajetom kako bi dobilo hrskavu zlatno žutu koricu.

Kako biste obogatili okus, u pasiranu rajčicu možete staviti malo origana, soli i šećera.

Pizzu možete obogatiti sa sastojcima po želji.

(Foto: Ilustracija)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.