Više

    Brzi japanski cheesecake od samo tri sastojka

     

    Nemate baš puno vremena, a red je da na stol stavite nešto slatko i domaće – pravi recept je pred vama.

    Savršeno sočna japanska torta od tri sastojka koju još nazivaju i japanskom souffle tortom ili jednostavno – japanskim cheesecakeom.

    I samo da znate, ova je torta osvojila cijeli svijet i doista vjerujemo da ćete i sami, jednom kada je probate, poludjeti za njom.

     

    Evo i zašto:

    Ima samo tri sastojka, a takav osvježavajući okus dosad niste probali. Uvjeravamo vas.

    Trebaju vam:

    3 jaja

    120 grama bijele čokolade

    120 grama neslanog svježeg krem sira

    Trik:

    Najbolje je kada su sve namirnice na sobnoj temperaturi, pa pazite da sir i jaja izvadite ranije iz hladnjaka.

    Odvojite žumanjke od bjelanjaka.

    Upalite pećnicu na 170 stupnjeva.

    Bijelu čokoladu otopite na pari i kada se malo prohladi, dobro je promiješajte s krem sirom, a potom umiješajte i žumanjke.

    Napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka i njega potom dobro promiješajte s ostalim sastojcima.

    Smjesu potom prebacite u dublji, okrugli kalup (možete si pomoći i papirom, kako je prikazano u videu), kalup koji put malo lupite po stolu/plohi kako bi sav zrak iz biskvita izašao van, da kolač kasnije bude sočniji i da ne popuca prilikom pečenja.

    Kolač se peče tako da se duboki okrugli kalup stavili na tanji pleh s malo vruće vode kako bi para kružila pećnicom. Tako će kolač biti sočniji.

    Pecite ga 15 minuta na 170 stupnjeva, a potom još 15 na 160 stupnjeva i za kraj ga ostavite još 15 minuta u ugašenoj pećnici.

    Kada se ohladi do kraja, ukrasite ga šećerom u prahu ili nekim svojim izborom (bobičastim voćem ako žudite za slatko-kiselim kombinacijama).

    Uživajte!

    A ako vam slučajno nešto nije jasno, slobodno škicnite u video.

    Dok uživate u savršenom kolaču, pojasnite djeci da upravo uživaju u jednoj od najslavnijih jednostavnih torti na svijetu, piše Index.

    (Foto: Ilustracija)

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    U Katoličkoj školi Šibenik u subotu, 27. travnja...

    Biskupijski susret mladih bit će održan u subotu, 27. travnja u 9 sati u prostorima Katoličke škole u Šibeniku pod geslom 'Raduj se za...

    Gradu Drnišu odobren projekt SUSTOUR

    Projekt SUSTOUR – 'Sustainable tourism for local development', koji je Grad Drniš kao vodeći partner prijavio na 1. poziv u okviru programa Interreg VI-A...

    Gradu Šibeniku ponovno uručen certifikat ‘Grad za mlade’

    Grad Šibenik će i u narednom razdoblju, odnosno od 2024. do 2027., nositi prestižni certifikat 'Grad za mlade', a jučer je u Zagrebu održana...

    Delegacija iz Albanije posjetila zonu Podi, CGO Bikarac...

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem, koje od srijedi boravi u službenom posjetu gradu Šibeniku, obišlo je danas Poduzetničku zonu...

    NAJNOVIJE

    U Katoličkoj školi Šibenik u subotu, 27. travnja Biskupijski susret mladih

    Biskupijski susret mladih bit će održan u subotu, 27. travnja u 9 sati u prostorima Katoličke škole u Šibeniku pod geslom 'Raduj se za...

    Gradu Drnišu odobren projekt SUSTOUR

    Projekt SUSTOUR – 'Sustainable tourism for local development', koji je Grad Drniš kao vodeći partner prijavio na 1. poziv u okviru programa Interreg VI-A...

    Gradu Šibeniku ponovno uručen certifikat ‘Grad za mlade’

    Grad Šibenik će i u narednom razdoblju, odnosno od 2024. do 2027., nositi prestižni certifikat 'Grad za mlade', a jučer je u Zagrebu održana...

    Delegacija iz Albanije posjetila zonu Podi, CGO Bikarac i Centar za nove tehnologije Trokut

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem, koje od srijedi boravi u službenom posjetu gradu Šibeniku, obišlo je danas Poduzetničku zonu...