FOTO/VIDEO Tradicionalni Praznik rada: Na Krku se slile rijeke ljudi, svi čekaju svoju porciju fažola

Nacionalni park Krka i ovog je Praznika rada bio krcat Šibenčanima i izletnicima koji su iskoristili neradni dan i uživali u parku uz besplatne porcije graha koje su tradicionalno dijelili Šibensko-kninska županija i Grad Šibenik.

– Svi su pozvani danas na Krku, gdje slavimo i želimo osnovno radno dostojanstvo svakom hrvatskom građaninu i radniku. Želimo da hrvatski radnik živi od plodova svoga rada u svojoj Hrvatskoj. Sve što radimo usmjereno je na radnika. Položaj radnika se popravlja, ali još uvijek imamo poprilično posla ispred sebe – kazao je župan Goran Pauk.

Pripremljeno je ukupno 2000 porcija fažola, a kako nam je kazao Krešo koji je sudjelovao u pripremi, za 2000 porcija bilo je potrebno 300 kilograma graha, 100 kilograma kranjskih kobasica, 100 kilograma pancete i 60 kilograma gnjata.

– Kapula, dinstanje, topljenje graha – sve je to prethodilo ovom izvrsnom jelu – rekao je.

Fažol su, uz župana Pauka i gradonačelnika Željka Burića, dijelili i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, gradonačelnik Skradina Antonijo Brajković, Nediljko Dujić i dožupanica Darija Puljić.

– Demokratsko smo društvo u kojem sindikati zastupaju interese radnika, a tradicionalno je to ista tema. Kvalitetni uvjeti, dobre plaće i slobodno vrijeme, jer ne želimo da svrha života bude samo rad – rekao je gradonačelnik Željko Burić, te je svim građanima Hrvatske čestitao praznik rada, a sugrađane pozvao na tradicionalni fažol.

Iako je bilo gužve, svi su strpljivo čekali svoju porciju.

       (M.Marotti, M.Jurić)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.