" "
Više

    " "

    FOTO Kulinarskim vremeplovom Šibenčani se vratili u prapovijest na Danilu

     

    Drugi po redu kulinarski vremeplov održan je danas na Danilu, a učenici Turističko-ugostiteljske škole danas su pripremali sir iz mišine s bademima i pistacijima, neolitski mišancu i svježi sir s bobičastim voćem.

    – Prvi vremeplov je održan neki dan u Drnišu, a danas smo na mjestu gdje je otkrivena neolitska kultura. Veliko mi je zadovoljstvo što smo uspjeli ujediniti sva četiri županijska muzeja uz suradnju Nacionalnog parka Krka i Turističko-ugostiteljske škole. Projekt se održava u sklopu 24. Edukativne muzejske akcije, a kao šećer na kraju tiskat ćemo i kuharicu s receptima svega onoga što smo kuhali – kazao nam je Željko Krnčević, ravnatelj Muzeja grada Šibenika.

    Muzej grada Šibenika, Gradski muzej Drniš, Kninski muzej i Muzej betinske drvene brodogradnje dio su ovog vremeplova, a nakon Drniša i Danila sljedeća postaja je Knin. Kninjani će pripremati jela karakteristična srednjem vijeku, a to je grofovski gulaš, jetrene knedle, pastrva na žaru i Zvonimirove kuglice, a njihov meni na repertoaru 10. svibnja.

    U Betini posjetitelje 16. svibnja očekuje riblji meni i to maništrun od sipe, sušeni pas, mačka na brudet te picipaji.

    –  Riba je bila na stolu sedam dana u tjednu, a samo za neke veće blagdane se jelo meso i želimo prikazati takvu hranu – kazala je Sandra Barešin iz Muzeja betinske drvene brodogradnje.

    Završna manifestacija bit će održana 18. svibnja na Burnumu i to od 10 do 15 sati, a bit će organiziran i besplatan autobus za sve građane koji će doći iz Šibenika.

     

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Do nedjelje suho, barem djelomice sunčano i toplo

    Sljedećih dana vjetrovito, ali do Uskrsa većinom suho, uz dosta sunčanog vremena, na kopnu i osjetan porast temperature zraka, zatim opet promjenjivije. Do kraja...

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana...

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...

    Provedite dan u Azimutu! Popodne obavite ‘šoping’ na...

    U klubu Azimut program u petak, 29. ožujka počinje već u popodnevnim satima tradicionalnim buvljakom u 16.30 sati a potom kreće koncert riječkih Ministranata...

    Ne propustite posjetiti Prvić Luku i naučiti šivati...

    Kreativke s Prvića ovaj put osmislile su novi projekt, 'ŠUŠKA – šudari & škanjeli', podržan od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, koji ima...

    NAJNOVIJE

    Do nedjelje suho, barem djelomice sunčano i toplo

    Sljedećih dana vjetrovito, ali do Uskrsa većinom suho, uz dosta sunčanog vremena, na kopnu i osjetan porast temperature zraka, zatim opet promjenjivije. Do kraja...

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana misa posvete ulja

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...

    Provedite dan u Azimutu! Popodne obavite ‘šoping’ na buvljaku a navečer plešite uz Ministrante

    U klubu Azimut program u petak, 29. ožujka počinje već u popodnevnim satima tradicionalnim buvljakom u 16.30 sati a potom kreće koncert riječkih Ministranata...

    Ne propustite posjetiti Prvić Luku i naučiti šivati ‘šudar’ ili izraditi svoj ‘škanjel’

    Kreativke s Prvića ovaj put osmislile su novi projekt, 'ŠUŠKA – šudari & škanjeli', podržan od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, koji ima...