Nije lako reći roditeljima da želiš odustati od fakulteta jer si pronašao nešto drugo što te ispunjava, no mlada Miljevčanka Lucija Lovrić shvatila je da je šminka njezina strast i odlučila je slijediti taj put.

– Nakon završene gimnazije upisala sam Studij javne uprave u Zagrebu, no u međuvremenu me privukao posao vizažistice. Gledala sam Youtube tutoriale poznatih šminkerica i shvatila sam da je to ono čime se želim baviti. Nije lako reći roditeljima da odustaješ od fakulteta, no podržali su me i sada sam tu gdje jesam i bavim se profesionalno onim što volim- priča nam 20-godišnja vizažistica čije radove na Internetu prati nekoliko tisuća ljudi.

U današnje vrijeme jako je puno vizažista i ponekad je teško izdvojiti se iz mase, no Lucija smatra da posla ima za sve.

– Puno je make-up artista, ali ima i puno žena koje žele biti lijepo našminkane. Mislim da posla ima za sve, a jedina tajna kako se izdvojite iz mase je kvalitetan rad- smatra.

Lucijina starija sestra Ivana pjevačica je Colonie, a od samog početka bila joj je velika podrška koja joj se s potpunim povjerenjem prepušta za svako novo snimanje spota.

– Imam tu sreću da mi je sestra pjevačica i šminkam je za svaki spot otkad sam završila tečaj. Od samog početka mi je bila velika podrška i vjerovala je u moj rad – otkriva nam Lucija.

Šminkanje je jedan vid umjetnosti, a ona je osoba koja je gladna znanja te se konstantno usavršava i odlazi na edukacije i seminare.

– Neke klijentice mi daju otvorene ruke po pitanju kreativnosti, dok neke točno znaju što žele. I iskreno, jednak mi je užitak šminkati i jedne i druge. Što se mene same tiče, kući sam uvijek bez šminke, ali kad izlazim obavezno se našminkam jer je to neka navika – objašnjava nam.

Planova za budućnost je puno, ali najvažniji je rad na sebi, smatra Lucija.

– Ostalo će sve doći – zaključuje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.