Grand Prix za višegodišnju izvrsnost dodijeljen je sinoć u zagrebačkoj Esplanadi šibenskom restoranu Pelegrini koji je u izboru što ga je 2012. godine pokrenuo magazin Jutarnjeg lista Dobra hrana slavio kao najbolji restoran čak četiri puta zaredom, dok je tri puta chef godine bio njegov vlasnik i glavni kuhar Rudolf Štefan. Naime, odlukom žirija samo restorani koji tri puta zaredom osvoje titulu najboljeg mogu primiti tu nagradu, a dosad je to pošlo za rukom jedino šibenskom maestru iz konobe Pelegrini, javlja Jutarnji list. Za razliku od dosadašnjih izbora, Dobri restorani 2019. ponešto su izmijenili koncepciju pa restorani više nisu rangirani po regionalnom ključu, nego su podijeljeni u četiri kategorije: restorani visoke kuhinje, hotelski restorani visoke kategorije, tradicionalni restorani i restorani kreativne urbane kuhinje
Chefom godine proglašen je Tvrtko Šakota koji je otvaranjem Nava ozbiljno prodrmao zagrebačku gastronomsku scenu. Iako se njegov Nav ove godine nije našao u konkurenciji za nagradu najboljih restorana visoke kuhinje jer je do zaključivanja izbora bio otvoren manje od šest mjeseci, Šakotina prisutnost na sceni, čak i kroz kratkoročne angažmane poput onoga u zagrebačkom Brokenshipsu, izazivala je najviše pozornosti i snažno odjekivala.
Cijeli tekst pročitajte OVDJE.