Gradonačelnik Željko Burić primio je danas predstavnike Jedriličarskog kluba Val i D-Marine Mandalina, organizatore D-Marine ORC World Championship 2019., povodom uspješne organizacije jedriličarskog prvenstva u Šibeniku.

– Iskrene čestitke na sjajno odrađenom poslu, zaista možemo biti ponosni na protekle dane koji su naš grad promovirali kao izvrsnu jedriličarsku i nautičku destinaciju. Osvrti i dojmovi sudionika su više nego pozitivni i vjerujem kako je ovaj događaj svjetskog značaja samo jedan u nizu regati i jedriličarskih natjecanja koje će se u budućnosti održavati u Šibeniku – kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić te Bašaru Egemenu, članu uprave Dogus grupe i predsjedniku Jedriličarskog kluba Val Marinu Paiću uručio prigodne poklone.

Božidar Duka, regionalni direktor D-Marin Hrvatska, gradonačelniku se zahvalio na primanju te podršci i suradnji koju je Grad Šibenik iskazao tijekom održavanja Svjetskog prvenstva u jedrenju.

Marin Paić, predsjednik JK Val, prenio je izvanredne reakcije jedriličara koji su oduševljeni sjajnom organizacijom prvenstva te ljepotama grada i šibenskog akvatorija. Podsjetio je kako je prvenstvo pratilo 50-ak akreditiranih novinara iz Njemačke, Italije, Grčke i Češke.

– Ostvarili smo sve strateške ciljeve koje smo zacrtali, a po mnogočemu smo ih i nadmašili te ćemo nastaviti raditi na realizaciji globalnih jedriličarskih natjecanja u Šibeniku – poručio je Paić.

D-Marin ORC Svjetsko prvenstvo u Šibeniku se održavalo od 31. svibnja do 8. lipnja te je okupilo više od 1.000 jedriličara i 113 posada iz 17 zemalja i time postalo najveće sportsko događanje u povijesti Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.