Učenici Osnovne škole Vidici u Šibeniku jutros su oslikali karijole u kojima će se ovog ljeta udobno smjestiti posjetitelji manifestacije LjeTUj na Martinskoj i svi kupači na tamošnjem gradskom kupalištu, a sve zahvaljujući udruzi Disco Gimnazija koja je pokrenula manifestaciju i suradnju. Oslikavanje karijola dio je projekta Karijola Marijola, a osim učenika šibenske osnovne škole svoj su obol dali i Urbani inkubator te Braniteljska socijalno – radna zadruga Branitelj s voditeljem Davorom Krnićem.

Članovi Udruge za promicanje i zaštitu kulturnog stvaralaštva Disco Gimnazija danas je kraju privela još jednu odličnu ideju koje je projekt ‘Karijola Marijola’ unutar projekta, odnosno manifestacije LjeTUj na Martinskoj koja pak počinje 22. lipnja i traje do 1. rujna na istoimenom gradskom kupalištu s najljepšim pogledom na Šibenik.

– Iz lulave kreativne radionice, rodila se još jedan ideja i evo danas smo je priveli kraju. Ne moramo karijolu koristiti samo za prijevoz matuna, škalje, zemlje…. Ona može biti i lipa i udobna ležaljka. Uzmete je, odete do automobila, ukrcate šugamane, kolutove, punjene paprike, odete do žala Martinske i kad sve izvadite iz karijole udobno se zavalite u Marijolu’- pojasnili su iz udruge.


Grafički ‘touch’ dao je Lovro Vudrag iz Urbanog inkubatora, a veliko razumijevanje, trud i podršku pružila je Osnovna škola Vidici i ravnatelj Darko Relja te nastavnica, razrednica 4.a razreda Marija Livaja i njenih osam učenika. Sa srcem i veseljem su pituravali, smijali se i zezali.


Suradnjom pojedinaca iz lokalne zajednice napravljen je još jedan lijep korak naprijed u poboljšanju kvalitete ponude u ljetnim mjesecima, ali i u buđenju zaboravljenog kupališta bogate povijesti, Martinske!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.