Kao uvertira u početak prve regionalne konferencije Dani dobrog vjetra u organizaciji udruženja Obnovljivi izvori energije OIE Hrvatska, koja se danas i sutra održava u Vodicama, članovi dječjeg zbora Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik ‘Zdravo maleni’ danas su sudjelovali u obilasku vjetroparka Danilo pokraj Šibenika.

Posjetu vjetroelektrani Danilo, koja svojim kapacitetom može opskrbiti kućanstvo od oko 30 tisuća stanovnika, pridružili su se predstavnici europskih i svjetskih institucija kao što su Međunarodna agencija za obnovljive izvore energije, Europska komisija, Energetska zajednica, Europska banka za obnovu i razvoj, Međunarodna financijska korporacija, Svjetska banka, te predstavnici ministarstava i financijskog sektora iz regije i mnogi drugi.

– Potencijal ovog područja prepoznali su i stari Rimljani pa ovdje pronalazimo arheološka nalazišta rimskih vila. Mi smo prepoznali potencijal vjetra, a vidimo i sunca. Sigurno znate za Međunarodni dječji festival u Šibeniku. RP Global surađuje s Festivalom već godinama, a ove godine i konferencija Dani dobrog vjetra. Iduće godine Festival obilježava jubilej i pozivam vas sve da podržite ovu krasnu manifestaciju – kazao je u svom pozdravnom govoru, Bojan Reščec izvršni direktor RP Globala u Hrvatskoj, domaćin zajedničkog obilaska značajnog vjetroparka ne samo za Šibenik i regiju već cijelu Hrvatsku.

U to ime, dječji zbor ‘Zdravo maleni’ i članovi kazališnog dramskog studija Ivana Jelić goste su počastili s dva glazbena broja, izvedbom himne MDF-a, Zdravo maleni i Papagaj pod vodstvom Tee Slavice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.