Iris Ukić Kotarac, vijećnica s Petrinine liste, na današnjem Aktualcu šibenskog Gradskog vijeća dohvatila se parkinga, a podsjetila je kako Grad Šibenik gradi Poljanu, dok je Zagreb Montaža navodno prodala Austrijancima teren i radit će garažu za duplo manje novaca. Zanimalo ju je objašnjenje zašto prostor ispred ‘Peškarije’ više nije prostor na kojem će moći parkirati građani…

– Postavlja se pitanje zašto je gradonačelnik Željko Burić rekao da se neće povesti interesima određenih skupina. Hoće li bez parkirališta ostati više od 150 familija u Docu? Što će biti s tim prostorom – upitala je Ukić Kotarac.

Za gradonačelnika Burića automobil u Docu nije uopće lijepa slika i bio bi, veli, najsretniji da nema nijednog.

– Uvjeren sam da stari Šibenčani nisu računali na limene ljubimce koji su postali kraljevi življenja. Što se tiče parkinga, grad Šibenik će 2021. godine imati potpuno uređeni prometni tok, a bit će više nego dovoljno parkirnih mjesta, iako mnogi kažu da su to riječi ‘Zlatoustog’, ali širi centar grada imat će oko tisuću parkirnih mjesta u podzemnim garažama. Shodno tome, Dolac i Peškarija jedne su od crnih točaka koje smo uspjeli ograditi, a koje će imati i hotel i kod njega se vidi razlika u pristupu. Prostor ispred zgrada dobit će namjenu primijenjenu staroj jezgri grada – poručio je Burić.

Osim zgrada i hotela, tamo će biti reprezentativni lokali, a ne svratišta za rakijicu. Prilagođavaju se, zaključuje Burić, onome što suvremeni Šibenik zahtijeva.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.