Anton Dobra, vijećnik stranke Milana Bandića u šibenskom Gradskom vijeću, na današnjem Aktualcu je poručio da su se tresla brda, a rodio miš po pitanju Musice Appassionate. Računao je najmanje na CSI film, ali po reviziji se vidi da nema nekakvih kriminalnih djela…

– Ispada da se vijeće nije sastajalo, da je 52 koncerta održano, preko milijun kuna potrošeno, a Dubiozi kolektiv plaćamo 70 tisuća eura i odemo s tri prsta iz Šibenika. Changer plaćamo 330 tisuća kuna svake godine, a jedini festival klasične glazbe je Musica Appassionata. Pitam Jakova Bilića zašto je ukinuo radno mjesto voditelja glazbeno-scenskih djelatnosti i izdignuo se preko nas vijećnika. Je li u natječaju raspisivanja novog natječaja za zaposlenike za četiri radna mjesta, je li među njima Nera Gojanović mogla raditi barem jedno, s obzirom da je dobila ugovor na određeno na dvije godine. Zašto su odluke donesene bez nas? Ukinuli ste radno mjesto i time pokazali da ste ukinuli festival klasične glazbe, nešto što je bilo prepoznatljivo… Brend je to grada Šibenika. Ja sam bio dva puta na tom festivalu, ali objasnite mi zašto gasimo taj festival i zašto sramotimo grad nakon svih višemjesečnih krivih navoda – krenuo je Dobra.

Predsjednik Gradskog vijeća Dragan Zlatović opomenuo je Dobru zbog vremena i napomenuo da se ta pitanja mogu postavljati na točkama Dnevnog reda, na što je Dobra odgovorio da mu još kaže što će pitati i kada će pitati.

Ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku Jakov Bilić naglasio je kako on nije radio reviziju, a ono što su gradske službe od njega zatražile, on je dao na uvid.

– Što se tiče nalaza revizije, moje promišljanje je da ona pokazuje i može se iščitati na šarolik način što pokazuje da je priča maglovita i da se ne zna tko pije, a tko plaća. Ja sam odgovorna osoba za kazalište i MDF. Musica appassionata nije bila u mom programu za koji ste vi, ako se ne varam, glasovali kad je bilo lani moje imenovanje. Štitit ću kuću onako kako smatram da je vrijedno, bez da se sramoti kuća i grad kao cjelina. Musica appassionata festival kao forma festivala mislim da nije potrebna šibenskom kazalištu ni nama kao sredini. Netko tko misli drugačije, slobodno neka pokrene i radi te programe – poručio je Bilić.

Dodao je da svaki djelatnik šibenskog kazališta ima posao sukladan svojoj spremi, a ukidanje Musice appasionate može samo donijeti novu vrijednost kazalištu i Gradu Šibeniku.

– Što se tiče ukidanja radnog mjesta kolegice Gojanović, ona je bila zaposlena na mjestima administrativnog karaktera, a ne umjetničkog – poručio je Bilić.

Bivša ravnateljica kazališta i sadašnja umjetnička suradnica Nera Gojanović, koja je dobila dozvolu da prati rad Gradskog vijeća bez sudjelovanja, povikala je iz zadnjeg reda da to nije istina. Krenula je graja, a Dobra je povikao da ima pravo na repliku, na što mu Zlatović uzvraća da ima mogućnost izraziti nezadovoljstvo odgovorom i zatražiti pisanu formu.

(Naslovna fotografija: Arhiva)

 

(Na

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.