Aktualac Gradskog vijeća koje se danas radi MDF-a održava u Gradskoj knjižnici otvorila je Iris Ukić Kotarac s liste Stipe Petrine koju je zanimalo gdje su završile stare kamene ploče s Medulića. U ožujku je, kaže. otišla pogledati na Bioce te kamene ploče, a jučer je opet išla provjeriti jesu li tamo i hrpa je značajno smanjena.

– Iz odgovora gradske uprave ne vidi se da su kamene ploče bile pohranjene na Biocima nego na Bikarcu. Oko 30 posto tih ploča je bilo u redu pa je bio prijedlog da se time krpaju rupe na Gorici. Vjerojatno tehnički nije bilo moguće to nego kupnja novih ploča. Nisam dobila popis što je na kraju bilo s pločama, možda bi bilo dobro da ako ne možemo iskoristiti stare kamene ploče, da ih ponudimo ih kao turistički proizvod – naglasila je Ukić Kotarac.

Nadalje, čestitala je pojedincima koji su se sjetili napraviti turu Game of Thrones, ali je podsjetila da još uvijek, premda su bila obećanja, od 2017. ne dobivaju zaključke sa Skupštine Turističke zajednice grada Šibenika.

– Sve što radimo u centru grada je turizam. S obzirom na izdašan financijski iznos novih ploča, mene zanima gdje su stare kamene ploče, odnosno dajte mi bar jednu da sačuvam komadić starog Šibenika – poručila je Ukić Kotarac.

Na pitanje i njezinu želju joj je odgovorio zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

– Ako je sve ovo služilo da se ogrebete za jednu ploču, ja ću vam je donijeti. Konzervatori odlučuju kako će se popločati Medulić, sve što radimo, radimo u suradnji s njima i njihova procjena je podbacila oko sačuvanja ploča. Zašto je na Biocima manje ploča nego što je bilo prije, ne znam. Ne mogu ni ja znati gdje je završila svaka stara kamena ploča – zaključio je Mileta.

(Naslovna fotografija: Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.