Svjetski dan darivatelja krvi obilježava se svake godine 14. lipnja, kada se iskazuje  zahvalnost dobrovoljnim darivateljima za sve darovane doze krvi kojima su spašeni mnogi životi.

Transfuzija krvi i krvnih pripravaka svake godine pomaže u spašavanju milijuna života. Ona može pomoći i omogućiti pacijentima koji pate od teških kroničnih bolesti da žive što duže i kvalitetnije, te podržava složene medicinske i kirurške zahvate. Također ima bitnu ulogu u brizi i spašavanju života majki i novorođenčadi, kao i za vrijeme hitnih slučajeva u kriznim i izvanrednim situacijama i katastrofama.

Tema ovogodišnje kampanje je darivanje krvi i opći pristup sigurnoj transfuziji krvi, kao komponenta postizanja općeg zdravstvenog pokrića.

– Svim darivateljima krvi čestitamo Svjetski dan darivatelja krvi i zahvaljujemo im na iskazanoj solidarnosti i humanosti prema onima kojima darovana krv život znači – napisali su u čestitci Crvenog križa Vodice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.