15. domobranska pukovnija: Položeni vijenci na Baldekinu

17.12.2016., Sibenik - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeca na Spomeniku hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Sibeniku zapocelo obiljezavanje 24. obljetnice 15. domobranske pukovnije HV-a Petar Kresimir IV. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pripadnici 15. domobranske pukovnije osnovane 15. prosinca 1992. godine danas će u Šibeniku, Skradinu i Vodicama obilježiti 24 godina postojanja. Na proslavi se očekuje Ivan Vukić,državni tajnik u Ministarstvu branitelja, kao izaslanik  predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

– Proslavu smo zamisli u tri grada jer 15. domobranska pukovnija nije bilo stacionirana u vojarni, već su njezine tri bojne držale prvu crtu linije obrane diljem županije, kazao je Miljenko Poljičak,  predsjednik UDVDR-a Šibensko-kninsko županije.

U Šibeniku su u 9,30 sati položili vijence uz vojne počasti kod spomenika na Baldekinu, u 10 sati kod spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Vodicama. Centralna svečanost će biti u Skradinu.

Proslavu je podržala i šibenska HVIDR-a i njen predsjednik Mladen Erak i sve ostale udruge proizašle iz Domovinskog rata.

Program obilježavanja:

Polaganje vijenaca u čast poginulih i umrlih hrvatskih branitelja:

  • 09:30 Spomenik hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu- Šibenik
  • 10:00 Spomenik hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Vodicama

Središnje obilježavanje Skradin:

  • 11:00 Okupljanje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u Skradinu kod škole
  • 11:15 Polaganje vijenaca na središnjem križu u čast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata-Skradin

Kratko obraćanje ratnog zapovjednika

Mimohod prema Crkvi Male Gospe uz koračnicu limene glazbe Skradin

  • 12:00 Sveta misa za poginule i umrle hrvatske branitelje u Crkvi Male Gospe- Skradin

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.