Sezonska prognoza

Accuweather: Jesen bogata oborinama i grmljavinskim olujama

Popularni privatni američki meteorološki servis Accuweather objavio je sezonsku prognozu za jesen u Europi u kojoj najavljuje nastavak kišnih epizoda koje su karakterizirale vrijeme ovog ljeta na Balkanu i na Apeninskom poluotoku, prenosi Šibenik Meteo.

Pri tome se napominje da se tijekom rujna može očekivati pojava čestih grmljavinskih oluja a s njima posljedično i obilnijh oborina pa i mogućnosti za pojave bujica i poplava. Kiše će biti i tijekom listopada i osobito studenog koji je ujedno i najkišovitiji mjesec na Jadranu.

Temperature zraka će prema predviđanju servisa na našim prostorima biti u uobičajnim godišnjim prosjecima ili neznatno niže.

Na krajnjem sjeveru Europe očekuje se u istom razdoblju nešto hladnije vrijeme, na Atlantiku dosta vjetrovito zbog sve učestalijih približavanja tropskih oluja i uragana, dok zapadna Europa će imati nešto toplije vrijeme od uobičajnih godišnjih prosjeka. Val vrućina koji je ovog ljeta zahvatio Španjolsku i Portugal nastaviti će se duboko u jesen.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.