Adventura počinje u Šibeniku za tri dana. Poznati su program, izvođači, ali i koliko košta

Adventura u Šibeniku počinje u četvrtak sad već tradicionalnim paljenjem svjećica u Perivoju Roberta Visianija u 19 sati  a osim đardina osvijetljeni će biti i drugi dijelovi stare gradske jezgre. Na današnjoj konferenciji za novinare, čulo se da će ta manifestacija koštati 700 tisuća kuna.

– Uoči otvaranja Adventure želio bih kazati da mi je drago što otvaramo malo kasnije za razliku od ostalih gradova, što je isto jedan od pokazatelja da je ova šibenska Adventura posebna. Ovo je peta godina održavanja Adventure, a ključni događaj je ispraćaj stare odnosno doček nove godine u koju grad ide s tri čak pozornice. Kako je lani najavljeno, adventske su se lokacije proširile s jedne na čak njih četiri, čime vraćamo život u staru gradsku jezgru i izvan turističke sezone – kazao je gradonačenik Željko Burić.

Najbolji ponuđači, odnosno odabrani ugostitelji adventskih kućica radit će svakoga dana od 10 ujutro do 23 sata, a vikendom i dulje, do 1 sat u noći. Da se osluškuju potrebe i posjetitelja i ugostitelja, a sve s ciljem poboljšanja ponude, potvrdio je šibenski zamjenik gradonačelnika, Paško Rakić, inače i predsjednik Povjerenstva za odabir kućica.

– Kratko bih dotakao jedan dio ponude Adventure, a to je ovaj gastronomski, odnosno ugostiteljski dio. Ove godine je stvarno bilo teško izabrati najbolje od onoga što nam se nudilo, imali smo preko 30 ponuda, morali smo to prepoloviti pa smo izabrali 12 ugostitelja  plus tri ponude slatkoga i slanoga programa. Vodili smo računa da ponuda u tom ugostiteljskom dijelu po mogućnosti bude što više iz Šibenika i okolice te sam siguran da će i ove godine to biti na opće zadovoljstvo naših sugrađana i njihovih gostiju – istaknuo je Rakić.

Glazbeni program Adventure otvara u Perivoju Roberta Visianija, odnosno u Adventurinom Parkiću Vojko Vrućina u četvrtak, 6. prosinca, a samo neka od glazbenih imena kojih je preko koja nas očekuju ovog prosinca, bilo u Parkiću ili na novoj lokaciji u Ulici Jurja Barakovića, odnosno – na Adventurinom Trgiću su Luce, ScifidelityOrchestra, Nipplepeople, Opća opasnost, Letu štuke, Nina Romić i mnogi drugi.

– Tendencija glazbenog programa, ali i svih drugih manifestacija je ta da iz godine u godinu rastemo i da budemo što bolji. Tako mislim da je ove glazbeni program jako lijepo posložen kao i svi drugi detalji i sve druge manifestacije koje nudimo i želim istaknuti naše kolege Moranu Perišu i Zorana Eraka koji zaista imaju jako veliku ulogu u svemu tome. Ukupni troškovi iznosit će 700 tisuća kuna od čega je 400 tisuća iz proračuna – rekla je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Mirjana Žurić.

Dino Karađole, direktor Turističke zajednice grada Šibenika, naglasio je kako će, osim samog dočeka, goste privući i Adventura koja postaje sve prepoznatljiviji šibenski brend.

– Nadam se da će svi hotelski kapaciteti na području uže jezgre biti popunjeni, to je nekih 250 do 300 kreveta s novim hotelom na rivi. Imamo jako puno i agencijskih upita jer smo postigli da ljudi iz sjevernih županija i ostalih mjesta dolaze na naš advent. Spomenuo bih još ove prateće programe, a to je Fritulada već tradicionalno natjecanje brojnih ekipa, zatim puštanje lampiona na Badnjak, ove godine ne na Poljani već duž cijele rive – dodao je Karađole.

Očekuju nas brojne radionice s ekološkim predznakom, a samo neke od njih su i dječja arhitektonska radionica u organizaciji Sobe DAŠ, radionica izrade kuglica od plastičnih vrećica, izrada božićnih ukrasa u kojoj će stari papiri i PVC čepovi postati atraktivne dekoracije, a učit će se i o pripremi zdravih energetskih pločica i još puno toga. Cjelokupni radionički program pomoći će strateški partner Adventure, Nacionalni park Krka.

– Adventura i NP Krka dijele isti zadatak, a to je edukacija o važnosti ekološke održivosti i zato smo već treću godinu ponosni partneri Adventure. Ove godine naša suradnja konkretizirana je u programskom dijelu u kojem ćemo sudjelovati organizacijom radionica za djecu, a koje će biti s predznakom očuvanje prirode – zaključila je Silvija Ćaleta, rukovoditeljica Odjela za promidžbeno-promotivnu djelatnost NP Krka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.