Ako krećete na put, pripremite se na moguće gužve

Oprezno treba voziti po mjestimice mokrim te vlažnim i skliskim kolnicima u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji i Baranji te dijelu Dalmacije, javljaju iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Pojačan je promet ne važnijim cestama, osobito na autocestama A2 Zagreb-Macelj u smjeru Slovenije i A3 Bregana-Lipovac u smjeru zapada, na graničnim prijelazima (ulazak sa Bosnom i Hercegovinom, a izlazak sa Slovenijom) te u trajektnim lukama. Mogući su odroni zemlje i kamenja na cestama u gorju te duž Jadranske magistrale (DC8).

– Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila – upozpravaju iz HAK-a.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, povodom blagdana Uskrsa, na pojedinim državnim cestama u priobalju i Istri bit će danas od 14 do 23 sata. Zabrana nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1 (dijelom Lička magistrala).

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima dok je zabrana prometa za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.