Toplinski val jača do utorka

Ako vam je ova noć bila topla, pripremite se za nekoliko vrućih

Tijekom prevladavajuće sunčanoga, iako ne i posvuda suhog petka, ponovno će gotovo u cijeloj zemlji biti vruće. Još sunčanije i toplije – vruće i sparnije – bit će za vikend i početkom novoga tjedna. U mnogim će mjestima temperatura biti i viša od 35 °C, uz umjerenu i veliku, u južnim hrvatskim krajevima čak i vrlo veliku opasnost od toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje.

Na šibenskom području jutro je vedro i puše umjeren jugoistočnjak. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Šibeniku, Rogoznici i Oklaju 23 °C, u Vodicama, Skradinu, Murteru i Pirovcu 22, u Primoštenu, Bilicama i Jezerima 21, u Zatonu 20, na Miljevcima 18, a u Drnišu 17 °C.

U Dalmaciji danas vruće, većinom čak i više nego jučer kada je temperatura u Dubravi prešla 37 °C, a u Šibeniku bila neznatno ispod 35 °C. Sve to uz buru pa maestral, te uz sunčano vrijeme, uz more i vedro, dok će poneki razvoj oblaka biti moguć uglavnom u unutrašnjosti. Najviša dnevna temperatura zraka i do 35 °C. More malo do umjereno valovito, tijekom dana u smirivanju, temperature od 25 do 27 °C.

Od subote do utorka na Jadranu će opasnost od toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje biti još veća nego u većini unutrašnjosti. U ponedjeljak i utorak čak vrlo velika. Osim vrućih pa i vrlo vrućih dana nekima bi mogle smetati i prilično tople noći, koje u nekim mjestima mogu čak biti i vruće, što se ne događa baš često.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.