Anton Dobra koketira s Bandićem. Uskoro bi mogao biti vođa njegove stranke u Šibeniku

Anton Dobra, bivši HDZ-ovac, a sada nezavisni vijećnik s liste SDP-a u Gradskom vijeću, uskoro bi mogao biti na čelu šibenske organizacije stranke Milana Bandića.

– Nije istina, a nije ni neistina. Mogu vam samo reći da kontakti postoje. Pregovaram – rekao nam je kratko Dobra na brujanja političkih kuloara da će voditi organizaciju stranke Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti.

Riječ je o stranci koja je poslije prošlih parlamentarnih izbora imala tek jednog saborskog zastupnika, a sada ih ima 12, a njihov Klub zastupnika mogao bi uskoro biti podebljan za još nekoliko političara. Kod Bandića ima prebjeglih političara iz mnogih stranaka, a možda je najzvučnije bilo ime bivše ministrice, SDP-ovke Milanke Opačić.

Podsjetimo, Bandić je nedavno nepravomoćno oslobođen krivnje u slučaju ‘Štandovi’ u kojem ga je Uskok teretio da je pogodovao udruzi ‘U ime obitelji’. Nadalje, Bandića čeka nastavak suđenja u aferi Agram u kojem se zagrebačkog gradonačelnika optužuje da je sa suradnicima oštetio Grad Zagreb za više od 20 milijuna kuna.

Što se tiče Antona Dobre, on je prije proteklih lokalnih izbora 2017. godine izišao iz HDZ-a te je bio na listi SDP-a na kojoj se natjecao kao dogradonačelnik. Lista je propala, no Dobra je ušao u Gradsko vijeće te se sad predstavlja kao nezavisni vijećnik. Dio je oporbene ‘Instant božićne koalicije’ koja se pobunila protiv skraćivanja ‘aktualca’, a na posljednjem aktualcu je potegnuo pitanje financiranja gradskih i privatnih vrtića u Šibeniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.