Arbitražna presuda: Tri četvrtine Piranskog zaljeva pripale Sloveniji!

Screenshot yutube

Arbitražni sud za granični spor između Hrvatske i Slovenije donio je odluku da velika većina Piranskog zaljeva, odnosno Savudrijske vale pripada Sloveniji.

Ovakvom je odlukom Slovenija dobila i više teritorija nego dogovorom Račan-Drnovšek iz 2001. godine, koji su postigli tadašnji hrvatski premijer Ivica Račan i tadašnji slovenski predsjednik Janez Drnovšek.

“Arbitraža podrazumjeva suglasnost oba dvije strane koje su u sporu da se usuglase oko teksta arbitražnog sporazuma gdje će definirati što i kako razrješiti i koja pravn pravila treba primijeniti. Tu dolazimo da li je hrvatska Vlada u doba napravila najbolji posao u pregovaranju”, komentirao je SDP-ov Joško Klisović i dodao kako misli da je HDZ-ova Vlada tog doba napravila loš posao, piše rtl.

Klisović tvrdi kako je postignut konsenzus te da je u Saboru potvrđeno da se arbitražna odluka ne priznaje, s čime se složila i Vesna Škare Ožbolt. “Nas obvezuju odluke Hrvatskog sabora, nikakvi pritisci ni Njemačke ni drugih država”, ustvrdila je Škare Ožbolt.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.