‘Aurelia’ na pola puta do Splita: Tegljenje ide sporo, popodne bi trebala konačno biti na vezu

Trajekt ‘Aurelia’ kojemu je jučer ujutro otkazao jedan motor južno od Žirja, trenutno se nalazi u akvatoriju otoka Drvenika Malog. Prema informacijama dostupnim na stranici Marine Traffic, ‘Aureliju’ tegli remorker ‘Pollux’ brzinom od oko četiri čvora, što znači da su na pola puta do Splita.

Screenshot/Marine Traffic

Podsjetimo, u četvrtak oko 4,30 sati ujutro u Nacionalnu središnicu za traganje i spašavanje na moru (NSMRCC) Rijeka stigla je dojava o pregrijavanju jednog pogonskog postrojenja na brodu. Nakon neuspješnog pokušaja Brodospasovih remorkera da se probiju do ‘Aurelije’ po jakom jugu, otkazan je njihov angažman i po brod je krenuo zadarski ‘Pollux’. U četvrtak u 16,30 sati sati započelo je tegljenje, a predviđa se da bi brod mogao uploviti u splitsku luku danas oko 17 sati. Na brodu se nalazi 215 putnika i 92 člana posade, a prevozi i dva autobusa, 51 osobno vozilo i sedam kamiona.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture izvijestili su kako će, ‘s obzirom da se kvar pogonskog stroja smatra pomorskom nezgodom, nakon zbrinjavanja putnika i tereta, brod sukladno postupcima Pariškog memoranduma o međunarodnom režimu inspekcijskih pregleda brodova biti podređen detaljnom inspekcijskom pregledu od strane inspektora sigurnosti plovidbe’.

‘Aurelija’ u Split stiže u petak oko 17 sati: ‘Imaju struju i hranu, sve je pod kontrolom’

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.