Austrijanci vole Hrvatsku: Županijska Turistička zajednica i ove godine promovirala naše ljepote na sajmu u Beču

Turistička zajednica Šibensko-kninske županije i ove je godine sudjelovala na međunarodnom turističkom sajmu ‘Ferienmesse 2019’ u Beču.

– Već godinama Turistička zajednica sudjeluje na sajmu u Beču, koji je prvi sajam u godini, a isto tako u ovo vrijeme se održava i sajam u Utrechtu ‘Vakantiebeurs’ na kojem smo također izlagali. Voljela bih istaknuti da su s nama bile i Turističke zajednice Vodica i Betine, te još ukupno 700 izlagača koje je posjetilo oko 750 tisuća posjetitelja – kazala nam je Željana Šikić, direktorica TZ Šibensko-kninske županije.

Austrija je za Hrvatsku jedno od najznačajnijih turističkih tržišta. Potvrđuju to i brojke koje govore da je lani Hrvatsku posjetilo više od 1,4 milijuna Austrijanaca koji su ostvarili više od 7,7 milijuna noćenja što je 2,37 posto više nego 2017. godine, dodala je Šikić.

Inače, osim TZ Šibensko-kninske županije, na sajmu su izlagali i predstavnici Krapinsko-zagorske županije, grada Zagreba, Makarska Riviera, Jadrolinija, Nacionalni park Plitvička jezera, Muzej Apoksimena, Jadranka kampovi Mali Lošinj, Cresanka, Camping Village Šimuni, Maricom, KUH i Hadria.

(FOTO: Ministarstvo turizma RH)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.