Autocesta otvorena za sve skupine vozila, ali zimski uvjeti su posvuda. Pažljivo idete li prema Kninu

Autocesta Zagreb – Split – Ploče, Paški te Krčki most, otvoreni su za sve skupine vozila, izvijestili su iz Hrvatskog autokluba (HAK), dok je samo za automobile otvorena autocesta Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te državna cesta Gospić – Karlobag.

– Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji, mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Moguća je poledica. Zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu na dionici Zagorje – Slunj – Gračac – Knin i staru cestu kroz Gorski kotar između Zdihova i Delnica. U priobalju puše jak vjetar, povremeno sa olujnim udarima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te ne kreću na put bez propisne zimske opreme – priopćeno je iz HAK-a.

Na pojedinim cestama vozi se usporeno zbog zimskih službi koje čiste ceste, a vozače teretnih vozila HAK podsjeća da na području pojedinih policijskih postaja prometna policija može i njih isključivati iz prometa, ovisno o trenutnim vremenskim uvjetima i sigurnosnoj procjeni.

Stoga teretna vozila s priključnim vozilom iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji mogu voziti autocestom Zagreb – Split – Ploče u punoj dužini, ali se na pojedinim dionicama vozi uz ograničenje brzine na 40 kilometara na sat zbog vjetra i snijega, dok prema Rijeci ili Istri mogu voziti autocestom do čvora Delnice i dalje starom cestom kroz Gorski kotar i obrnuto.

Na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a između Bakra i Senja, autocesti Draga – Šmrika i lokalnoj cesti Križišće – Kraljevica dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.