HEP naružio Školjić kod sv. Nikole

Babačić Ajduk: ‘Bili bismo sretniji da je nikla na drugoj lokaciji’



Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Zelenim zidom pokušat će se od pogleda sakriti nova HEP-ova trafostanica koja je izgrađena na Školjiću tik uz šetnicu prema tvrđavi sv. Nikole, kazala nam je ravnateljica Javne ustanove ‘Priroda’ šibensko-kninske županije.

– Trafostanica nije predviđena samo za tvrđavu sv. Nikole već za šire područje prema Jadriji. Rješavanje pravnih poslova trajalo je godinama, trafostanica je odavno projektirana i u proceduri izdavanja dozvole, pa nisu bile moguće izmjene lokacije. Taj projekt HEP je imao daleko prije revitalizacije tvrđave sv. Nikole. Eto, projektirana je tik uz šetnicu, a mi bi svakako bili sretniji da smo mogli utjecati na drugu lokaciji. U suradnji s HEP-om podići ćemo zeleni zid kako bi trafostanica bila manje vidljiva. Mi smo pokušali pregovarati, no s obzirom na trajanje procedure nije bilo smisla. Lokacija je jako zahtjevna jer nije strukturno opremljena, a mi smo svjesni svih problema i nastojimo ih riješiti – rekla je Babačić Ajduk.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.