Bikarac zaglavio u ‘beskrajnom danu’: I na izbor ‘Slovenaca’ žalio se hrvatski konzorcij

I nakon ponovljenog odabira za projektiranje i izvođenje radova na postrojenju za mehaničku i biološku obradu otpada na Bikarcu, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave zaprimila je u ponedjeljak žalbu domaćeg konzorcija u kojem su ZP Tehnix iz Donjeg Kraljevca i HIS iz Donje Višnjice.

Žalba hrvatskog konzorcija stigla je baš na dan kada je Šibenskom portalu direktor Bikarca Robert Podrug, potvrdio odabir slovenskog konzorcija.

Već jedna žalba ponovno pomiče planirane rokove za dodatnih 60 dana koliki je zakonski rok u kojem se komisija mora očitovati, odnosno odbaciti ili prihvatiti žalbu ponuditelja koji nije odabran. Time se, opet, odgađa početak radova kojima bi Bikarac bio priveden punoj funkciji.

Tek kada izbor izvođača bude konačan planirano je šest mjeseci za izradu glavnog projekta i ishodovanje građevinske dozvole te sljedećih 12 mjeseci za izgradnju postrojenja. Po tom hodogramu najoptimističniji rok završetka radova bio bi kraj sljedeće godine.

Podsjetimo, nakon što su se na raniji izbor španjolskog konzorcija žalila sva tri preostala ponuditelja, poništen je izbor ‘Španjolaca’ i Bikarac je morao platiti četvrt milijuna kuna te ponoviti odabir.

Ovaj put povjerenstvo Bikarca je odabralo slovenski konzorcij, u kojem su GH Holding iz Ljubljane, Pomgrad iz Murske Sobote i VGP Drava Ptuj.

Inače, prvi natječaj za gradnju postrojenja za mehaničku i biološku obradu otpada na Bikarcu objavljen je još 2015. godine i od tada traje saga s poništavanjem natječaja i brojnim žalbama ponuditelja koji nisu bili odabrani.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.