Jača promjena 22. listopada

Bilo sunce, bila kiša, toplina će biti postojana još danima

Rekorderi jučerašnjeg dana u našoj su županiji bili Dubravice s 26 °C i Golubić s 25 °C. I danas će biti pretežno sunčano te još malo toplije, uz jačanje južine, a tijekom srijede sve oblačnije, u većini krajeva uz kišu, ponegdje i grmljavinu. Alergičari bi mogao smetati pelud čempresa, kojih je na svetoj Ani sve manje, a na Kvanju sve više.

Na šibenskom području jutros je vedro s umjerenim sjeverozapadnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici i na Žirju 16 °C, u Šibeniku, Primoštenu, Pirovcu i Oklaju 13, u Vodicama i na Promini 12, u Skradinu 11, u Zatonu 10, u Dubravio 8, a u Drnišu 7 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas će biti sunčano, ponegdje uz prolazno umjerenu naoblaku, a ujutro je moguća i sumaglica i magla. Vjetar ujutro slab, a zatim će zapuhati jugo koje će jačati pa će i more prema kraju dana biti sve češće umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka i do 26 °C.

Sunca i ugodne topline neće nedostajati na Jadranu ni sljedećih dana, no srijeda će ipak biti oblačnija i promjenljivija. Mjestimične kiše i grmljavine bit će ponajprije na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. U četvrtak ujutro još rijetko može pasti malo kiše, a zatim će sa slabim i umjerenim sjeverozapadnjakom oblaka biti sve manje. Od petka ponovno počinje izraženija južina, a s njom će i rasti vjerojatnost za naoblačenje i kišu.

Jedna jača promjena vremena praćena obilnijom kišom na vidiku je 22. listopada. Do tada uživajte u danima ukradenim od jeseni.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.