FOTO&VIDEO Biskup Košić u Šibeniku: Sotona se zakamuflirao u medijima, a Domovinski rat još uvijek traje iskrivljavanjem istine

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je svečanu blgadansku misu u povodu zaštitnika grada Šibenika, svetog Mihovila, a osvrnuo se i na svjetovne teme poput medija, Domovinskog rata i Istanbulske konvencije.

– Danas se sotona zakamuflirao u najutjecajnijim medijima koji su više protiv Hrvatske, nego za Hrvatsku. Doista, koliko samo neistina, poluistina, neprestano dan i noć podmeću i optužuju svoju braću za izmišljene zločine, dok oni drugi gotovo nemaju mjesta u našim medijima – kazao je Košić.

Kako u takvim okolnostima pobijediti i nadvladati zlo, zapitao se sisački biskup. Pobijedit će, napominje, istina, a pobjeda je božja i oni koji su njegovi.

– Sveti Mihovil je kao nebeski vojskovođa koji brani ovaj narod od đavla. Možda se čini da je on danas manje potreban. Ipak, mogli bismo reći da je danas njegova zaštita potrebnija nego ikada jer moderni čovjek sve više gubi kompas – napomenuo je Košić.

proslava svetog mihovila 290917 20

Domovinski rat koji je trajao, a koji je bio pravedan, još nije završen. On se vodi iskrivljavanjem istine.

– Potrebno je boriti se za istinu i ne smije se dopustiti gaženje žrtve naše hrvatske i branitelja. Treba donijeti pravedni zakon. Zašto se vrijeđa poginule kada se njihove ploče miču? Treba ustrajati na zakonu lustracije. Potrebno je objelodaniti potpunu istinu o svim događajima i motivima svih pripadnika bivšeg režima – kazao je Košić u svojoj propovijedi.

Nadalje, dodao je kako moramo zahtijevati da se otvore svi arhivi koji čuvaju istinu o našoj prošlosti budući da smo još premreženi mnogim prodanim dušama kojima nije na prvom mjestu dobro naroda. Sve su to razlozi da nas sv. Mihovil anđeo brani od svih đavolskih utjecaja.

proslava svetog mihovila 290917 16

– Istanbulska konvencija sve dovodi u zabludu jer donosi rodnu ideologiju. Toj podvali treba odlučno reći ne. Riječ je o iskrivljenoj slici čovjeka i zavođenju mladih kako bi se stvorio novi poredak i društvo bez Boga i moralnih vrijednosti. Đavao želi razoriti obitelj jer tako misli razoriti čovjeka – rekao je Košić.

Zar nije najnormalnije da se Hrvatska s najvećim brojem katolika ne uspoređuje s Poljskom, upitao je biskup.

– Hrvatska se gura u zemlje koje su se raskršćanile, dozvolile istospolne zajednice, dozvolile pobačaj i eutanaziju, legalizirale droge i primile velik broj nekršćanskih imigranata koji su većinom neintegrirani i nasilni prema domaćem stanovništvom i prema našoj kršćanskoj kulturi. Što želimo slijediti, koje primjere? Mi smo pozvani uključiti se da bi bili dionici Božje pobjede – zaključio je biskup Košić.

Inače, Trg Republike Hrvatske, odnosno plato između katedrale sv. Jakova i Gradske vijećnice, bio je pun vjernika. Tamo su bili i predstavnici Grada Šibenika, Županije šibensko-kninske, kao i lokalni saborski zastupnici. Naravno, stigli su i članovi klera Šibenske biskupije, kao i hrvatski biskupi.

proslava svetog mihovila 290917 19

proslava svetog mihovila 290917 15

proslava svetog mihovila 290917 2

proslava svetog mihovila 290917 14

proslava svetog mihovila 290917 1

(G. Pauk, A. Rak)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.