Bivši radnici TLM-ove Prešaonice podigli niz kaznenih prijava protiv odgovornih osoba i tvrtke

Bivši radnici TLM-ove Prešaonice podigli su kaznene prijave protiv branimira Lepura, Dragan Vlahova, Zrinke Vujčić, Nikole Raka, TLM TPP-a, Adriala plus i Impol ulaganja radi sklapanja poslova za koje postoje osnovane sumnje da su sklopljeni s ciljem oštećenja TLM TPP-a i s ciljem prikrate vjerovnika TLM TPP-a, rekao je Ivan Svraka, povjerenik sindikata metalaca Hrvatske.

– Iscrpili smo sve i kako smo najavili, ostale su nam još kaznene prijave. Nakon što se kroz stečajne postupke nastavila prebacivati imovina TLM TPP-a, kao i TLM Aluminiuma na Impol TLM i Impol ulaganja, mi radnici TLM TPP-a smo prenijeli dio svojih potraživanja na tvrtku Nove relacije koja je putem odvjetničkog ureda Jere Matić pred Općinskim sudom u Splitu nizom tužbenih zahtjeva zatražila poništenje pravnih poslova sklopljenih među više tvrtki koje su povezane zajedničkim ciljem osiromašenja TLM TPP-a i TLM Aluminiuma – rekao je Svraka.

Radnici Prešaonice uvjereni su da su TLM TPP-u i oni oštećeni za preko 80 milijuna kuna radi čega traže brzo postupanje državnog odvjetništva i Uskoka kako bi se onemogućilo daljnje oštećenje TLM TPP-a koje se, prema njihovom mišljenju, dovršava u postupku stečaja TLM TPP-a.

DSC_0556

Od stečajnog upravitelja TLM TPP-a Ivana Gjurašića traže da se ne sklapa, kako su rekli štetan ugovor s tvrtkom Impol Ulaganja, te hitno pokretanje postupka pobijanja štetnih radnji. Kažu da stečajni upravitelj ne samo da u zakonskom roku nije poduzeo ništa, uz obrazloženje da ima takav nalog skupštine, nego ne spominje da je takva odluka skupštine izglasana većinom koju ima Impol TLM kao većinski vjerovnik koji je vlasnik Impol ulaganja.

Zbog svega, od državnog odvjetništva traže i da DORH pokrene kazneni postupak protiv stečajnog upravitelja i Impol TLM-a.

– Nama je cilj da kroz postupke naplatimo 30 milijuna kuna svojih potraživanja, do kojih ne bi mogli doći da smo nastavili pasivno promatrati stečaj i likvidaciju svog dojučerašnjeg poslodavca čija imovina je na nezakonit način i za višestruko manju cijenu od realne prešla u ruke Impol TLM-a i Impol ulaganja – kazao je sindikalni povjerenik Svraka.

Opetovano su ponovili fda nemaju ništa protiv Impola, njihovog poslovanja i ulaganja. Dapače, žele da Impol radi i da se dalje razvija no ističu da je tijekom privatizacije TLM-a napravljen neviđeni kriminal koje je porezne obveznike koštao preko 150 milijuna eura, a da ni do dan danas nitko iz države nije reagirao.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.