Bivši radnici TLM-TVP-a mogli bi dobiti novogodišnju čestitku

Radnici nekadašnje TLM-ove Tvornice valjanih proizvoda u stečajnom postupku TLM Aluminiuma iza Nove godine bi mogli dobiti dio priznatih potraživanja. Tako je Nezavisnom sindikatu ‘Slap’ potvrdio stečajni upravitelj Branko Morić.

– Riječ je o devet posto od ukupno priznatih potraživanja za otpremnine i neisplaćene plaće radnika Valjaonice. U prvoj isplati, kada je država osigurala dio radničkih potraživanja radilo se po obračunu koji je najpovoljniji za radnike, stariji radnici dobili su i do 50 posto, a mlađi tek 10 posto potraživanja. Tako se sada nekim radnicima ukupno duguje još 20 do 30 posto, a nekima i polovica ukupnih potraživanja, kazao nam je Zdravko Burazer, predsjednik sindikata ‘Slap’.

Napominje kako je, na žalost, to dobra vijest samo za radnike Valjaonica, ali ne i Prešaonica TLM-a. Također, veliki broj bivših radnika Valjaonica našao je novo zaposlenje kod novog vlasnika TLM-a Impol grupe.

– Završe li sudski postupci koje stečajni upravitelj vodi protiv bivših vlasnika Marka i Lorana Pejčinoskog, povoljno, a riječ je o potraživanju 35 milijuna kuna, radnici nekadašnje Tvornice valjanih proizvoda bili bi tada jedni od rijetkih u Hrvatskoj koji su se kroz stečajni postupak u potpunosti naplatili, zaključio je Burazer.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.