Bivšim TLM-ovim radnicima na račune stiže 10 milijuna kuna, a jedan menađer svoje milijune traži na sudu

Odbor vjerovnika TLM Aluminiuma u stečaju jednoglasno je odlučio da se radnicima tvrtke, koja je u međuvremenu prodana slovenskom Impolu, isplati još 10,056 milijuna kuna što je još 17 posto njihovih ukupnih potraživanja. Kako je pojasnio stečajni upravitelj Branko Morić za Šibenski portal, to je treća isplata vjerovnicima iz prvog isplatnog reda, a riječ je o 474 radnika.

– Njihova potraživanja bila su oko 55 milijuna kuna od čega im je 12,8 milijuna kuna ranije platila Agencija za osiguranje radničkih tražbina, 10 posto sam osigurao od zakupnine, naplate nekih potraživanja i prodajom imovine kojom sam mogao raspolagati, a ovih nešto više od 10 milijuna kuna je novac koji će dobiti uskoro od prodaje pokretnina na kojima nije bilo razlučnog prava nekog od velikih vjerovnika – kazao je Morić i pojasnio da je uglavnom riječ o otpremninama koje potražuju radnici.

tlm impol branko moric tomaz smoler 2 100316

Kad je riječ o menađerskim otpremninama, Morić kaže da su u tijeku sudski postupci.

Podsjetimo, na stečajnom ročištu u ožujku 2016. godine Branko Morić iznio je da samo četiri TLM-ova menadžera – Branimir Lepur koji je vodio tvornicu do stečaja, Tonči Kandido, dugogodišnji šef komercijale, te Mira Čule i Stipe Grubišić na osnovu ugovora o radu, te otpremnina proisteklih iz menadžerskih ugovora od društva TLM Aluminium d.d. potražuju ukupno 6,1 milijuna kuna! Ipak, doznajemo da je jedino Tonči Kandido zbog toga firmu tužio.

Lepur, Grubišić i Čule nisu tražili menađerske otpremnine već ono što im pripada po zakonu o radu odnosno Lepur 415 tisuće kuna, Grubišić 159, a Čule 163 tisuće kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.