Blagdanska kontrola prometa uz darove i pokoju kaznu. Toni Nakić i prije polaganja iskusio kontrolu

Prometna policija provela je danas akciju nadziranja vozača na mjestima pogodnim za zaustavljanje većeg broja vozila, gdje su s namjerom darivanja dobrih vozača ipak morali djelovati i represivno te kazniti prekršitelje.

Akciji se na Šibenskom mostu pridružio šibenski dogradonačelnik Paško Rakić, na Biocima igrač GKK Šibenika Toni Nakić te glumac HNK Šibenik Jakov Bilić na zapadnoj magistrali. Njih trojica ‘dobrim’ su vozačima kod kojih su policijski službenici ustvrdili da nisu počinili nikakav prekršaj, darivali prigodne poklone.

mirjana bumber

Jedna od ‘dobrih’, vozačica, koja je dar dobila iz ruku dogradonačelnika Rakića je Mirjana Bumber.

– Zaustavilo me prilikom redovne kontrole, vidjela sam najavu na facebooku i sve je bilo u redu. Inače se trudim voziti po propisima, puno sam u autu, 320 tisuća kilometara u 11 godina, kazala nam je Mirjana Bumber.

bozo

Na Biocima je patrola zaustavila gospodina Božu, koji je zadovoljan što policija često nadzire vozače.

– Osjećam se da sam dobar vozač, uvik pazim i želim da bude sve u redu u prometu i da ne bi pogriješio. Dobro je da policije ima uz ceste i da kontroliraju. Bolje da se sporije vozi. Sigurnije je za građane, kaže Božo.

jakov toni

Darove vozačima na Biocima je dijelio mladi košarkaš GKK Šibenika Toni Nakić, koji će uskoro samostalno sjesti za upravljač automobila.

– Za sada smo zaustavili više ‘dobrih’ vozača. Bilo je i prekršitelja, ali uz ovakve akcije kod ljudi će se stvoriti navika da voze opreznije i poštuju propise. Znaju da i u buduće, bez najave, mogu očekivati policiju na mjestima gdje se češće krše pravila. Koliko vidim do sada je kod prekršitelja problem brzina i rjeđe nevezanje pojasa. Pohađam autoškolu i još mi je sve svježe pa detaljno poznam propise i neću biti problematičan vozač. I da nisam iz prve ruke sudjelovao u ovoj akciji znam da ću biti savjestan vozač, kaže Toni Nakić.

toni

– Ovo je jedna hvale vrijedna akcija, a cilj je, upravo zbog povećanog prometa, pružiti dodatnu sigurnost svim ljudima koji se nalaze na cestama, a uz prigodni poklon svim vozačima koje ćemo nagraditi za poštivanje propisa. Pozivam sve vozače da poštuju pravila, prilagode brzinu i doprinesu da tijekom ove akcije podijelimo što više poklona. Cilj nam je potaknuti ispravno ponašanje vozača u prometu, kazao je Nikica Božić, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu u službi Policije.

Jutrošnje kontrole dio su akcije ‘Mir i dobro’ koju policija provodi tijekom blagdana nastojeći građanima pružiti najviši mogući stupanj sigurnosti, pa će tako u noći sa 23. na 24. prosinca u vremenu od 22 sata do 5 sati ujutro provoditi ciljanu akciju usmjerenu na kontrolu vozača u pijanom stanju i na kontrolu mladih vozača.

policija stop

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.