Blažević odapeo otrovne strelice prema Jeliću zbog tematske sjednice o kninskoj bolnici

Kninsko Gradsko vijeće danas održava tematsku sjednicu vezanu uz rad Opće i veteranske bolnice Hrvatski ponos Knin, a predsjednik kninskog HDZ-a Nikola Blažević zbog toga se obratio javnosti priopćenjem u kojem aktualnu vlast napada da nisu ništa napravili pa se bave županijskim, pa čak i državnim temama.

‘Danas se, primjerice, susrećemo sa samoinicijativnim prijedlogom pojedinih vijećnika za održavanjem tematske sjednice o radu ustanove kojoj Gradsko vijeće nije nadležno po nijednom pravnom ili bilo kom drugom osnovu. Skrb za uspješan rad jedne tako važne ustanove je svakako hvale vrijedan čin, no valja znati da Šibensko-kninska županija kao njen osnivač sustavno prati rad bolnice i radi na poboljšanju bolničkih usluga pa je za očekivati da će to adekvatno prezentirati i na predmetnoj sjednici’, piše Blažević u priopćenju.
Unatoč tome, problemi u radu s bolnicom, dodaje, ne bi se trebali rješavati na tematskoj sjednici Gradskog vijeća Grada Knina nego među subjektima kojima je rad bolnica u zakonskom djelokrugu poslova.

‘U kojoj mjeri će pojedini vijećnici suvislo raspravljati o, za neke od njih, relativno kompliciranom bolničkom sustavu, ostaje za vidjeti na samoj sjednici. Brzopotezno je zakazana još jedna sjednica Gradskog vijeća, na kojoj kao točka dnevnog reda strši prijedlog za razrješenje ravnateljice Dječjeg vrtića Cvrčak. Radi se o ponovnom razrješenju HDZ-ove ravnateljice Anite Ercegovac, inače društveno prilično angažirane građanke Knina te predsjednice najaktivnije i najproduktivnije udruge za djecu i mlade u gradu pa i šire’, smatra Blažević.

Aktualna vlast ponovnim prijedlogom za razrješenjem gđe. Ercegovac, smatra on, ne objašnjava javnosti zbog čega je nadležni sud pravomoćno poništio prethodnu odluku o njezinom razrješenju kao nezakonitu, kao što ne objašnjavaju javnosti koja je njihova odgovornost za tako donesenu sudsku odluku.

Blažević, nadalje, pita vlast što namjerava poduzeti u odnosu na primjedbe građana i poduzetnika na enormno povećanje troškova usluge odvoza otpada od strane nadležnog gradskog poduzeća, trostruko u odnosu na dosadašnje cijene za pojedine korisnike? Također, zanima ga kada namjeravaju odgovoriti na vijećničko pitanje o visini investicija i o broju poduzetnika koji su investirali u Grad Knin u protekle dvije godine?

‘Koji je to potentni investitor uzeo u zakup restoran na Tvrđavi i što sve možemo očekivati iz njegova uslužnog repertoara kojim je kao jedini prijavljeni ponuditelj prošao na natječaju i ‘ispunio sve uvjete iz natječaja’, kako to tvrde odgovorni u gradskoj upravi. Zbog čega je obustavljena izrada Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Knina ili zbog čega Ministarstvo zaštite okoliša i energetike nije dalo pozitivno mišljenje na Stratešku studiju procjene utjecaja na okoliš i druge akte u svezi s predmetnim izmjenama’, upitao je na kraju Blažević.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.