Bliži se dan pripajanja Jadranske banke HPB-u: Objavljene detaljne upute za klijente

U slopu pripajanja Jadranske banke Hrvatskoj poštanskoj banci, koje će biti provedeno do 1. travnja ove godine, prelazak na novi tehnološki sustav odvijat će se zadnji vikend u ožujku, odnosno od petka, 29. ožujka do nedjelje, 31. ožujka. Za klijente Jadranske banke objavljeno je nekoliko važnih informacija kako bi što jednostavnije nastavili poslovati i nesmetano obavljati transakcije tijekom vikenda.

Između ostaloga, klijenti će postojeće bankovne kartice JABA-e moći koristiti do nedjelje, 31. ožujka do 23.59 sati. Nakon toga će im biti omogućeno korištenje HPB bankovnih kartica koje će im biti dostavljene preporučenom pošiljkom prije datuma pripajanja.

Korisnicima kredita realiziranih u JABA-i krediti će biti preneseni u HPB uz zadržavanje svih trenutno važećih uvjeta, odnosno kamatna stopa, visina anuiteta, valuta te datuma dospijeća ostaju nepromijenjeni. Do zaprimanja obavijesti o novom broju kredita, odnosno najkasnije do 31. ožujka 2020. godine obveze po kreditu klijenti mogu plaćati na potpuno identičan način kao i do sada.

Korisnici internetskog i mobilnog bankarstva usluge i postojeće autentifikacijske uređaje (token/mToken) internetskog bankarstva JABAnet mogu koristiti i nakon pripajanja. Ograničena usluga JABAnet bit će dostupna prvih trinaest mjeseci, odnosno do 30. travnja 2020. godine.

Na datum pripajanja, 1. travnja 2019. godine, stanje svih računa klijenata u JABA-i će biti preneseno na novootvorene račune u HPB-u.

Iznos dopuštenog prekoračenja koji ćete imati na raspolaganju u JABA-i prije datuma pripajanja možete koristiti u HPB-u do 9. rujna 2019. godine. Novi iznos prekoračenja HPB će odobriti sukladno važećim aktima i temeljem primanja klijenta.

Ako ste korisnik mirovine, doplatka za djecu, porodiljne naknade, braniteljske naknade ili novčane naknade za nezaposlene, HPB će informaciju o novom broju transakcijskog računa za isplatu navedenih primanja dostaviti Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i Ministarstvu branitelja.

Ako ste korisnik mirovine iz inozemstva trebali bi što prije obavijestiti inozemni mirovinski fond o novom broju vašeg računa i novoj SWIFT adresi.

Poslovnice JABA-e će od petka, 29. ožujka 2019. godine u 14 sati biti zatvorene za rad s klijentima zbog procesa pripajanja JABA-e HPB-u. Sve poslovnice HPB-a, osim poslovnice u Šibeniku, bit će otvorene za rad s klijentima u redovnom radnom vremenu.

Radi preseljenja na novu lokaciju, poslovnica HPB-a u Šibeniku, na adresi Fra Jeronima Milete 6, bit će zatvorena za rad s klijentima samo u subotu, 30. ožujka 2019. godine.

Detaljnije o svim izmjenama pročitajte na LINKU.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.