Upozorenje vozačima

Bliži se Martinje, a s njim i veliki broj policajaca na cestama. Evo kada posebice trebate pripaziti

Tradicionalna proslava Martinja podrazumijeva i povećan broj vozača pod utjecajem alkohola na našim cestama, stoga će policija od sutra pa sve do utorka pojačati kontrole s ciljem sprječavanja i sankcioniranja prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, posebice u noćnim i ranim jutarnjim satima.

U nadzoru prometa sudjelovat će maksimalan broj policajaca, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. ‘Policijski službenici vozače će nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju’, izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

– Napominjemo da, i pored upozorenja vozačima da će se u ove dane provoditi pojačane preventivno represivne mjere, tijekom ‘Martinja’ prošle godine na našem području smo kroz kontrolu 302 vozača, zatekli njih 27 da pod utjecajem alkohola i šest da pod utjecajem droga upravljaju vozilima, kojom prilikom je zabilježena najviša utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,59 promila alkohola u krvi – priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Inače, alkoholizirani vozači u proteklih deset mjeseci skrivili su 32 prometne nesreće u kojima je poginulo dvije, a ozlijeđeno 30 osoba. Među njima pet nesreća skrivili su mladi vozači.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.