Blokirani u Šibensko-kninskoj županiji duguju skoro 900 milijuna kuna, prosječno 122 tisuće po glavi

Zbog raznih dugova u Šibensko-kninskoj županiji blokiran je 7.301 građanin, a iznos njihovog duga je 890 milijuna kuna. Prosječno su dužni oko 122 tisuće kuna. Prema podacima FINA-a blokirano je skoro sedam posto građana od 109 tisuća koliko ih je u našoj županiji bilo prema posljednjem popisu stanovništva iz 2011. godine. Skoro polovica blokiranih je, očekivano, na području Grada Šibenika i to 3.137 građana od popisanih 46.332. Oni duguju oko 447 milijuna kuna čime se Šibenik svrstava na 13. mjesto u Hrvatskoj po broju blokiranih građana. Prosječan dug po glavi je čak 142 tisuće kuna.

Inače, prema prosječnom iznosu duga, najviše su blokirani građani Čakovca, čiji prosječan dug iznosi 359 tisuća kuna, slijede ih građani Benkovca s dugom od 340 tisuća kuna, Samobora s dugom od 250 tisuća, te Svete Nedelje s dugom od 239 tisuća kuna.

U odnosu na ukupan broj stanovnika županije, a i po broju radno sposobnog stanovništva najviše je blokiranih građana u Koprivničko-križevačkoj  i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Najmanji je udio blokiranih građana u broju radno sposobnog stanovništva je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.