Borovnik domaćin skupštine Udruge obiteljskih i malih hotela: ‘Županija je prepoznala važnost kulturnog turizma’

Hotel Borovnik u Tisnom bio je domaćin redovne skupštine Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela, a na kojoj je sudjelovao i zamjenik župana Nikola Blažević.

Tijekom cjelodnevnog programa održana su stručna predavanja o odnosu s gostima i kvalitetom pružene usluge te o produženju sezone kroz kulturni turizam i uspostavu kulturnih ruta. Blažević je pohvalio koncept održavanja skupštine koji je osim formalnog dijela sadržavao razmjenu stečenih iskustava sudionika i usvajanje novih trendova u turizmu. Naglasio je kako je važno promovirati oblike turizma koji smanjuju sezonalnost i proširuju trajanje turističke sezone na ostatak godine.

– Šibensko-kninska županija je prepoznala važnost kulturnog turizma, uvrstivši ga u Master plan turizma – kazao je Blažević te se posebno osvrnuo na iskorak koji je napravljen na području Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika u revitalizaciji kulturno-povijesnih znamenitosti, poglavito fortifikacijskog sustava Šibenika, kroz obnovu tvrđava Barone i Sveti Mihovil uz naglasak kako slični projekti postoje na području gradova Knina i Drniša.

IMG-20190312-WA0003 (Custom)

Zamjenik župana dodao je kako Šibensko-kninska županija puno očekuje i od skore obnove tvrđave svetog Nikole koja je odnedavno uvrštena na popis svjetske baštine UNESCO-a.

– Učinkovitim korištenjem navedenih resursa očekuje se benefit za male i velike hotelijere s područja županije, ali i za ukupno županijsko gospodarstvo – zaključio je svoje obraćanje.

U ime domaćina nazočnima se obratio Šime Klarić, predsjednik Udruge obiteljskih i malih hotela te zamjenik načelnika Općine Tisno Miljenko Meštrov. Skupštini je nazočila i direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije Željana Šikić.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.