Angažiralo se više zemalja u potragu

Bourbon potvrdio da je uočena signalna raketa: ‘Ako ih ne pronađu, mi idemo’

Posada broda Alp Striker, koji aktivno traga za nestalim pomorcima, uočila je signalnu raketu. Bijeli pa crveni signal trajao je dvadesetak sekundi, a u potragu za nestalim pomorcima uključio se i avion američke obalne straže.

Francuski le Parisien objavio je u utorak ujutro da je u noći na ponedjeljak uočena “moguća svjetlosna raketa za poziv u pomoć’ u blizini područja na kojem je potonuo Bourbon Rhode. Alp Striker je dojavio da su dva promatrača na mostu vidjela tijekom dvadesetak sekundi bijeli, potom crveni pirotehnički signal koji su protumačili kao mogući poziv upomoć.

‘Područje na kojemu je signal uočen je u skladu s jednom od teorija gdje bi nestali pomorci mogli biti nakon brodoloma’, priopćeno je iz Préfecture de Martinique. Regionalni operativni nadzorni i spasilački centar Antili-Gvajana ‘odmah je zatražio da tri trgovačka broda skrenu s puta i odu na to područje. Tamo bi trebali biti tijekom utorka’.

Također, od posada svih brodova koji prolaze područjem gdje bi pomorci mogli biti traži se pojačano osmatranje. U utorak ujutro u potragu se dignuo i avion američke obalne straže Hercules C-130 koji će nadlijetati područje, prenosi Dnevnik.hr

Kompanija Bourbon potvrdila je Marijani Miškić, supruzi nestalog hrvatskog kapetana Dina Miškića, da su signalne rakete uočene u noći s nedjelje na ponedjeljak na području potrage za nestalih sedam članova posade potonulog Bourbon Rhodea.

– Čekamo informaciju i molimo Boga da će ih naći. Kompanija je nazvala Marijanu i potvrdila im da potraga ide upravo u smjeru lokacije ispaljenih raketa. Koliko znamo, angažiralo se više zemalja u potragu i ludo smo sigurni da je to – to – rekla je za Morski.hr Đurđa Vrljević Šarić u ime ekipe koja se organizirala za pomoć obitelji nestale posade.

– Ako danas budu pronađeni, sav novac koji je prikupljen u Go Get Funding kampanji proslijedit ćemo obiteljima smrtno nastradalih pomoraca. Ukoliko ih ne pronađu danas, mi ćemo unajmiti zrakoplov za potragu. U tu svrhu kontaktirali smo nekoliko kompanija za zrakoplove, čekamo neke ponude, među njima konkretno jedne iz Houstona.

– Dosta je bilo, tri dana su nam uzeli i dajemo im još par sati, ako ih ne pronađu, mi idemo –  rekla je Vrljević Šarić.

– Znamo da su rakete ispaljene. To znači da su oni ne samo živi, već i da su prisebni da negdje plutaju i čekaju da se po njih dođu. Sada više nema nikakve izlike da se potraga smanjuje ili bilo što. Trenutak je da se sve snage usmjere na tu lokaciju – zaključila je Vrljević Šarić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.