‘Božićna ciklona’ navući će oblake i donijeti jugo

Do kraja tjedna i početkom novoga ponovno ćemo imati iznadprosječno tople dane, tijekom kojih će na Jadranu prevladavati jugo, najjače u četvrtak i vjerojatno ponedjeljak, a oborine će biti češće na Jadranu i područjima uz njega. No, danas će još biti većinom suho i relativno hladno pa je tako i jutros na šibenskom području vedro s burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 5 °C, u Jezerima 4, u Šibeniku i Murteru 3, u Pirovcu i na Promini 2, u Vodicama i Dubravi 1, u Skradinu, Primoštenu, Bilicama i Zatonu 0, u Kninu i na Miljevcima -3 te u Drnišu -6 °C.

Uoči dolaska ‘Božićne ciklone’ u Dalmaciji pretežno sunčano, poslijepodne uz umjerenu naoblaku. Bura će oslabjeti, a zatim će okrenuti na jugo, najprije na otvorenome moru. More će biti malo do umjereno valovito, ujutro još na otvorenom valovito. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 10 °C.

Na Jadranu od sutra promjenljivo, uz povremenu mjestimičnu kišu, najprije na sjevernom dijelu. Zapuhat će umjereno i jako jugo koje će u drugom dijelu četvrtka oslabjeti i okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak, a od petka navečer ponovno na jugozapadnjak i sve češće jugo, koje će početkom novoga tjedna vjerojatno pojačati. Temperatura će porasti pa će biti većinom oko prosječne za ovo doba godine, često i malo viša.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.