Brad Pitt opet u Zablaću? U svakom slučaju, projekt ide punom parom naprijed

Brad Pitt prošlog tjedna opet je posjetio Zablaće, ali ovoga puta u totalnoj tajnosti, javlja britanski Harpers Bazaar. To je drugi posjet slavnog holivudskog glumca Zablaću gdje će vjerojatno investirati u hotele, restorane, golf igralište, sveukupno vrijedne čak milijardu i pol dolara.

Britanski medij javio je kako je u društvu Pitta bio i arhitekt Nikola Bašić koji je osmislio veliki projekt u Zablaću, no on nam je to u telefonskom razgovoru opovrgnuo.

– Nisam bio prošli tjedan u Zablaću, ali mogu vam reći da projekt ide po planu. U tijeku je obavljanje studije utjecaja na okoli, konzervatorska studija, geomehanička istraživanja. Ne mogu vam reći kad će početi radovi, ali sve treba proći proceduru. Jednostavno, prevelika je investicija i ima jaku puno pripremnih aktivnosti – kazao nam je Bašić.

Podsjetimo, već  je prošle godine bilo izvjesno veliko ulaganje švicarskog investitora u izgradnju novoga dijela naselja na 450 tisuća četvornih metara oko Male Soline. Ta investicija vrijedna oko 1,5 milijardu eura planirana je kao potpuno opremljeno naselje u kojem će uz turiste živjeti i mještani, a ne kao izolirani turistički resort.

Inače, cjelovite izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP-a) obavljene krajem prošle godine nakon punih 28 godina, a naglasak je bio na prostoru TEF-a i Zablaću. Oporba je napadala HDZ-ovu gradsku vlast kako je pogodovala krupnom kapitalu.

Ipak, cjelovite izmjene GUP-a, koje je Gradsko vijeće prihvatilo, nisu promijenile građevinska područja tako da je i Brad Pitt mogao ulagati u Zablaće i prije donošenja tog najvažnijeg urbanističkog dokumenta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.