Branka Juričev Martinčev: Vodice nikome ništa nisu ukrale, mi smo za tim T1 osigurali pola milijuna kuna

Ilustracija/Arhiva

Gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev, iako jučer nije htjela reagirati na optužbe Ivana Klarina, načelnika Općine Tisno, danas je izišla pred novinare na vodičkoj rivi, podalje od zgrade gradske uprave gdje su joj prosvjednici iz Tisnog i sa otoka Murtera ostavili tansparent s natpisom `SRAM VAS BILO´ i zapaljene svijeće.

vodice2

Kaže kako nije htjela dodatno jačati tenzije, niti kvariti odnose između Vodica, Tisnog i Murtera, koji su do sada bili odlični. Kako vidi da Ivan Klarin dobija medijski prostor, manipulira i ne pozna činjenice, odlučila se na reakciju sada kada je prosvjed stigao i u njezin grad.

branka0

– U Vodicama je 2011. godine bila Ispostava Zavoda za hitnu medicinsku pomoć sa pet timova T2 dakle bez liječnika. Sad imamo pet timova T1 uz našu nadoplatu od 500 tisuća kuna. Sramota je da jedan općinski načelnik i saborski zastupnik ovako manipulira svojim mještanima samo kako bi izazvao medijsku pažnju. Tisno će imati hitnu medicinsku skrb svih 12 mjeseci po 24 sata dnevno. Grad Vodice, kako bi sebi osigurao takozvani tim jedan svih 12 mjeseci izdvojio je u proračunu tih 500 tisuća kuna. Ako to i Tisno želi oni mogu na isti način financirati tim jedan, kaže vodička gradonačelnica.

Vodice nisu preuzele timove T1 iz Tisna, tvrdi Branka Juričev Martinčev, već kaže kako bi Ivan Klarin, odnosno Općina Tisno, za manji iznos od onoga koji su osigurale Vodice, mogao također osigurati timove hitne pomoći sa liječnikom.

– Nije na meni da mu ja govorim kome se treba obratiti. Država je i Vodicama osigurala pet timova bez liječnika (T2), ali smo vlastitim novcem osigurali liječnike i te timove pretvorili u T1. Dakle, dobili smo u startu isto što smo imali i 2011. godine, ali smo tražili da, uz našu nadoplatu to budu timovi T1. Vodice nikad nikome ništa nisu ukrale, pa ni ovo, pojašnjava Branka Juričev Martinčev.

Gradonačelnica Vodica ne poriče da se političkim putem izborila za svojih pet timova T1, ali naglašava da se isto dogodilo Vodicama 2012. godine, kada su, u određenom političkom trenutku, izgubile sve. Po noj je normalno da se svatko bori za osiguranje zdravstvenih potreba svojih građana, ali misli da je Ivan Klarin potpuno promašio metu svog djelovanja.

vodice1

– Ivan Klarin kaže kako se manipulira sa statistikama. Tisno je imalo, po podacima Zavoda za hitnu medicinu, u 12 mjeseci 2015. godine 980 izlazaka na teren, a Vodice samo u tri mjeseca 516 intervencija, zaključila je gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev, ponavljajući kako ne želi da se između Vodičana i Tišnjana stvara animozitet na temelju Klarinovih manipulacija.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.